Σε περίοδο αναγκαίων αλλαγών το Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

0
1653

Χθες αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την περαιτέρω ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του θεσμού.

Σε συγκρότηση επιτροπής για την προώθηση και προβολή του Φεστιβάλ Ταινιών και για την εξεύρεση πόρων και χορηγιών με στόχο την περαιτέρω καλλιτεχνική εξέλιξη των φεστιβαλικών προφεστιβαλικών εκδηλώσεων αποφάσισε να προχωρήσει ομόφωνα του διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δράμας κατά την συνεδρίασή του χθες το μεσημέρι. Η πρόταση τέθηκε από τον πρόεδρο του Φεστιβάλ κ. Γιώργο Δεμερτζή και τελικώς ψηφίστηκε ομόφωνα.

Το σκεπτικό της απόφασης για την συγκρότηση της εν λόγω επιτροπής βασίστηκε στην ανάγκη να πλαισιωθεί το φεστιβάλ με στελέχη που έχουν διάθεση να προσφέρουν συμμετέχοντας σε συμβουλευτικό επίπεδο και παρέχοντας τις υπηρεσίες τους αμισθί, τόσο προς τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ όσο και προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό. Τα μέλη της επιτροπής που θα έχει διάρκεια ένα ή δυο έτη, είναι πολίτες που έτσι κι αλλιώς έχουν ασχοληθεί με τον θεσμό του Φεστιβάλ και προέρχονται από τον χώρο των καλών τεχνών, του comics, της σκηνοθεσίας κλπ. Ορισμένοι μάλιστα συμμετείχαν και σε προηγούμενες δράσεις του θεσμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργο Δεμερτζή.
Η ανάγκη δημιουργίας αυτής της επιτροπής προέκυψε καταρχάς λόγω της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται αυτήν την περίοδο το φεστιβάλ, λόγω προβλημάτων υγείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή ο οποίος, όπως εξήγησε ο κ. Δεμερτζής, δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες που προσέφερε. Συμπλήρωσε δε για το θέμα αυτό ότι “Το φεστιβάλ δεν θα μείνει ακέφαλο. Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες ενέργειες σε συνεννόηση και με τον σημερινό καλλιτεχνικό διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλο αλλά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να βρούμε λύση στο θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή”.
Όπως εξήγησε επίσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, στην απόφαση για την δημιουργία της επιτροπής οδήγησε και η ανάγκη να διευρυνθούν οι ορίζοντες του φεστιβάλ και η εξωστρέφεια του. “Θέλουμε να συνάδουμε με τους καιρούς και το κλίμα της εποχής. Έχουμε ένα φεστιβάλ με μεγάλη ιστορία. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για 43η φορά. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη μας είναι μεγάλη και ότι θα πρέπει να σκύψουμε σε αυτό, για να τους δώσουμε νέα ώθηση και νέα δύναμη” σημείωσε ο κ. Δεμερτζής.
Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ για την σχολή κινηματογράφου στην Δράμα που αφορά άμεσα την εξέλιξη του θεσμού του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο κ. Δεμερτζής είπε ότι χθες Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα προκειμένου να προχωρήσει περαιτέρω αυτό το εγχείρημα και να λυθούν τα διαδικαστικά θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Απαντώντας και σε άλλη ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ για το θέμα του χώρου που θα φιλοξενήσει την σχολή κινηματογράφου, ο κ. Δεμερτζής είπε από την στιγμή που θα συσταθεί η σχολή κινηματογράφου υπάρχει άμεση λύση στο ζήτημα του χώρου από τον Δήμο Δράμας ο οποίος σκοπεύει να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες κτιριακές υποδομές της σχολικής εκπαίδευσης μέχρι να δοθεί η οριστική λύση στο ζήτημα της στέγασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!