Γρ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Τα έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι»
Με φουλ τις μηχανές προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει την ερχόμενη χειμερινή περίοδο το Χιονοδρομικό Κέντρο Δράμας, κινείται η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Ήδη όπως τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, περνά πλέον η χρήση του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, επ’ αόριστον, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Η επίσημη τελετή παράδοσης από το Υπουργείο Αθλητισμού παραλαβής από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας θα γίνει το συντομότερο δυνατόν. Για την εξέλιξη αυτή έχει προηγηθεί μια πολύπλευρη προσπάθεια από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ο οποίος χρειάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα αρκετές φορές από τον περασμένο Ιανουάριο, προκειμένου η διεργασία αυτή να προχωρήσει μέσα από δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες τριών διαφορετικών υπουργείων και άλλων υπηρεσιών.
Την ίδια στιγμή είναι σε εξέλιξη από τον ανάδοχο, οι εργασίες για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των δυο αναβατήρων, για τις οποίες υπήρξε ευρεία σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα, παρόντος και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρ. Παπαθεοδώρου αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων, όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης
Δράμας. Η συζήτηση αφορούσε τις λεπτομέρειες για την λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου κατά την ερχόμενη χειμερινή περίοδο. “Τα έργα συντήρησης και εκσυγχρονισμού, θα προχωρήσουν και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαεμμανουήλ.
Παράλληλα όμως τρέχουν και άλλες διαδικασίες, εξίσου σημαντικές. Η διαδικασία της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων είναι μία από αυτές. Πρόκειται για προσπάθεια που με βάση την ενημέρωση που υπάρχει προς την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι και πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.
Επισημαίνεται ότι η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με
την εταιρεία «ΜΟΝΤΕ ΝΟΥΛΙΚΑΣ» για το έργο που αφορά την επισκευή, αποκατάσταση βλαβών, την ανακατασκευή μερών και επαναφορά σε πλήρη λειτουργία των εκτός λειτουργίας αναβατήρων του Χ.Κ. Φαλακρού, υπογράφηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που αφορά την έγκαιρη προετοιμασία του κέντρου για την επόμενη σεζόν. Ειδικά για τον παλαιό συρόμενο αναβατήρα «ΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟΣ Σ.Α.Υ.» (δηλαδή τον «Παππού»), η παρέμβαση έχει χαρακτήρα ανακαίνισης με νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, νέο σύστημα αυτοματισμών και ασφαλείας, νέα συρματόσχοινα και λοιπές παρεμβάσεις συντήρησης και ελέγχων.
Οι συγκεκριμένοι αναβατήρες βρίσκονται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας σε ακινησία, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που επιδεινώνονται και πρέπει να αποκατασταθούν με σύγχρονο τρόπο, προκειμένου να τεθούν ξανά σε λειτουργία για να αξιοποιηθεί και αποδοθεί σε χρήση πολύ σημαντικό δυναμικό, πιστών άσκησης τουριστικής και αθλητικής χιονοδρομίας του Χ.Κ. Φαλακρού. Το έργο είναι της τάξης των 700 χιλιάδων ευρώ.