Σε πολυπληθές ακροατήριο η σπονδυλωτή εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ

0
2947

Πρώην βουλευτές, δήμαρχοι και πολλοί υποψήφιοι έδωσαν το παρών

Ο Κώστας Σκανδαλίδης δεν μπόρεσε τελικώς λόγω κομματικών υποχρεώσεων να παρευρεθεί, ωστόσο και μόνο η παρουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν ικανή να κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό φίλων του ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο βέβαια, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Δράμας και παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Βενιζέλου με τίτλο «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και ιστορίας – Προσδοκίες και κίνδυνοι από την αναθεώρηση του συντάγματος» ενώ λίγη ώρα πριν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή πίτας της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Χαράς Κεφαλίδου.

Η σπονδυλωτή θα μπορούσε να πει κανείς εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολλές πολιτικές παρουσίες αλλά και εκπροσώπους τοπικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Δράμα και την Καβάλα. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Τιμοσίδης, οι πρώην βουλευτές Ανέστης Σαατσόγλου, Δημήτρης Παπουτσής και Κυριάκος Χαρακίδης (ο κ. Χαρακίδης είναι και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας), επίσης ο πρώην εισαγγελέας Δράμας κ. Δημοσθένης Βασιλός, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Καβάλας και υποψήφιος Περιφερειάρχης για την ΑΜΘ κ. Κωστής Σιμιτζής, πλήθος ακόμη εκπροσώπων αυτοδιοικητικών παρατάξεων όπως ο κ. Αλέξης Τσιαμπούσης και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, πρόεδροι επιστημονικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων και πολλοί ακόμη…
Αμέσως μετά την κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κα Χαρά Κεφαλίδου μίλησε για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι το 2019 είναι ένα έτος τομή από όποια άποψη και αν το δει κανείς. Όπως είπε επίσης “Για την Ελλάδα, έρχεται η ώρα να αλλάξει σελίδα και να κάνει ένα άλμα μπροστά, με τις εκλογές που έρχονται και είναι η μόνη λύση. Όσο πιο γρήγορα γίνουν, τόσο το καλύτερο. Έρχεται η ώρα του λογαριαμσού για τον κύριο Τσίπρα και για την κυβέρνησή του. Αυτός ο λογαριασμός είναι δυσβάσταχτος για τον κόσμο. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις. Ένας κύκλος κλείνει και μαζί του η εποχή των αυτοδυναμιών που κυριάρχησε στα τριάντα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός έβαλε μια πολύ βαριά υπογραφή πρόσφατα.
Την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μιας ανιστόριτης συμφωνίας. Θα περάσει στην ιστορία ώς μια μεγάλη ευκαιρία που όμως θάφτηκε στη λάσπη των Πρεσπών. Η συμφωνία θέλει όλους εμάς που είμαστε Μακεδόνες να αποκαλούμαστε πια ώς κάτοικοι του Βόρειου τμήματος του πρώτου μέρους. Απαράδεκτο από κάθε άποψη. Η διαπραγμάτευση έγινε πίσω από κλειστές πόρτες. Καμία διαβούλευση με την αντιπολίτευση. Διχασμός αντί για συνεννόηση και πόλωση αντί για συναίνεση. Την ίδια ώρα δυο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, αυτός των Εξωτερικών και ο άλλος της Άμυνας αντάλλαξαν απειλητικά μηνύματα του τύπου “θα σε ξεφτιλίσω δημόσια” και “μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω”. Πότε άλλοτε στην μεταπολίτευση είχαμε τέτοια ταπείνωση εντός και εκτός συνόρων.
Ο καθένας μας από την δική του θέση γνωρίζει ποια είναι η στροφή στην κανονικότητα που πέτυχε ο κ. Τσίπρας. Είναι ένας καθημερινός Γολγοθάς με ισοπέδωση προς τα κάτω, με σκληρή φορολογία, βαριές ασφαλιστικές εισφορές, λίγες δουλειές, χαμηλό επίπεδο στην Υγεία και την Παιδεία. Η πραγματικότητα όσο και αν θέλουν να την ωραιοποιήσουν είναι αμείληκτη και δεν εξαργυρώνεται ούτε με επιδόματα, ούτε με εμπόριο ελπίδας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελέγξει από τώρα το μετά. Ξέρει ότι χάνει και αλλάζει διαρκώς την ατζέντα για να μπορέσει να κερδίσει χρόνο. Ακόμη και η Συνταγματική Αναθεώρηση που είναι κορυφαία κοινοβουλευτική στιγμή γίνεται εργαλείο πολιτικής επιβίωσης. Το κλίμα είναι νοσηρό καθώς βουλευτές της αντιπολίτευσης προσχωρούν και γίνονται βουλευτές της πλειοψηφίας δημιουργώντας προβλήματα αξιοπιστίας. Αυτή η αντιαισθητική εικόνα της πολιτικής διώχνει κόσμο στα άκρα. Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα σήμερα. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί…”.
Στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση του Βαγγέλη Βενιζέλου με τίτλο: υπό την παρουσία του ιδίου, με αναπόφευκτες πολιτικές αναφορές αλλά και έντονα συγκινησιακές στιγμές από τρείς δραμινούς πρώην φοιτητές του και σήμερα διακεκριμένους Νομικούς, που το προλόγισαν και μίλησαν για τον ίδιο. Πρόκειται για τους κ.κ. Αντύπα Καρίπογλου, δικηγόρο, Γρηγόρη Μιχαηλίδη, Λέκτορα Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC), δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω, Κοινοτικό δικηγόρο Κύπρου και τον δικηγόρο και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας Αναστάσιο Πούλιο.
Ο ίδιος ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος ευχαρίστησε τους τρείς πρώην φοιτητές του και δήλωσε την ευγνωμοσύνη του για την συγκινητική παρουσία όλων των παρισταμένων στην εκδήλωση.
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Έθεσε ερωτήματα για το αν η Ελλάδα μετά την αλλαγή των συσχετισμών μπορεί να ξαναβρεί τον δρόμο της ή εάν είναι καταδικασμένη σε αυτή την καθήλωση, την διαρκή υποχώρηση και την διαρκή “στασιμοχρεοκοπία” όπως είπε.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ανάμεσα σε άλλα ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό και ότι η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση είναι να πείσει ότι η μεγαλύτερη παρέμβασή που θα κάνει είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Μίλησε για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στον κλήρο με τις συμφωνίες μεταξύ κράτους και εκκλησίας και συγκεκριμένα με τις συμφωνίες Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος για να επισημάνει “Θα ήταν σκανδαλωδώς εύκολο να αναθεωρούμε το Σύνταγμα και να λύνουμε τα προβλήματά μας”. Επίσης αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα, στα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος, στην δημογραφική κρίση, στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, σε σχέση με την συνταγματική αναθεώρηση και σε μια σειρά ακόμη θεμάτων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!