Σε συνάντηση με τον Υπουργό Κ. Καραμανλή προσκλήθηκαν στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης και οι δήμαρχοι του νομού

0
1882

Πρωτοβουλία του βουλευτή Κ. Μπλούχου για τη νέα σιδηροδρομική χάραξη

Σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή έχουν κληθεί να παραστούν αύριο Πέμπτη οι δήμαρχοι του Νομού Δράμας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, προκειμένου να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και το θέμα της νέας σιδηροδρομικής χάραξης που, όπως είναι γνωστό, δεν περιλαμβάνει τη Δράμα.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες των «ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας», η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από σχετική πρωτοβουλία του Βουλευτή Δράμας της Ν.Δ. κ. Κώστα Μπλούχου και εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για συναντήσεις των εκπροσώπων των τοπικών δήμων με στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου να προωθούνται προς επίλυση ζητήματα που τους αφορούν. Ωστόσο, η συγκεκριμένη συνάντηση έχει τον δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς αφορά ένα ζήτημα που απασχολεί δικαιολογημένα το σύνολο των δήμων αλλά και των κατοίκων του Νομού Δράμας.
Η εν λόγω πρωτοβουλία αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η νέα σιδηροδρομική χάραξη που δεν περιλαμβάνει τη Δράμα βρίσκει αντίθετους πολλούς τοπικούς φορείς οι οποίοι έχουν εκφράσει δημόσια την άποψή τους. Υπενθυμίζεται ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας παρέδωσε πρόσφατα σχετικό ψήφισμα τόσο στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο ψήφισμα καταγράφεται η σαφής θέση των δημοτικών παρατάξεων που ζητά η νέα σιδηροδρομική χάραξη να περιλαμβάνει και τη Δράμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας αποφάσισε, σε άλλη συνεδρίασή του, να καλέσει στη Δράμα για το ίδιο θέμα τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή, ή έστω να υπάρξει μία τηλεδιάσκεψη μαζί του, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα αυτό. Η πρόσκληση αυτή καθυστέρησε να φθάσει στον αποδέκτη της και αυτό γιατί απαιτούνταν ανάλογες αποφάσεις και από τα υπόλοιπα δημοτικά συμβούλια του νομού.
Μέχρι και σήμερα δεν είναι γνωστό αν η πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τον κ. Καραμανλή έφθασε τελικά στον προορισμό της. Σε κάθε περίπτωση, η αυριανή συνάντηση
επισπεύδει τις εξελίξεις.
Μέχρι και τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το κείμενο δεν ήταν σαφές πόσοι από τους δημάρχους του Νομού θα μπορούσαν να παραστούν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Ωστόσο, ακόμα και η σύνθεση των συμμετεχόντων από τη Δράμα στην προγραμματισμένη συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη κατατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ένα ακόμα ψήφισμα, υπογεγραμμένο από τοπικούς φορείς της Δράμας, με το οποίο αποσαφήνισαν τη θέση τους ότι η Σιδηροδρομική Εγνατία θα πρέπει να περνά από τη Δράμα. Τέλος, και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούν τον νομό στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχαν καταδείξει την αντίθεσή τους στην προοπτική η νέα σιδηροδρομική χάραξη να μην περιλαμβάνει τη Δράμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!