Σε τροχιά λύσης οι κερκίδες του Δ. Σταδίου

Δεσμεύτηκε για χρηματοδότηση ο Υφυπουργός Αθλητισμού

0
2271

Ολοταχώς σε λύση φαίνεται να οδεύει το θέμα της κατασκευής που θα περιλαμβάνει νέες κερκίδες στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας.

Μετά την συνάντηση που έγινε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα μεταξύ του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη υπήρξε η δέσμευση από πλευράς Υφυπουργού ότι θα διατεθούν κονδύλια της τάξης των 700.000 ευρώ για την κατασκευή των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου καθ υπέρβαση του Φιλόδημου εφόσον κατατεθούν ολοκληρωμένες μελέτες για το έργο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία που τέθηκε απο τον Υφυπουργό αποδίδεται στο γεγονός ότι τα χρήματα προέρχονται από υπόλοιπα του προγράμματος “Φιλόδημος Ι” το οποίο λήγει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Για το θέμα αυτό και τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε με τον Υφυπουργό στην Αθήνα ενημέρωσε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας ήδη ο Δήμαρχος Δράμας την περασμένη Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες μελέτες δεν μπορούν να γίνουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά ακόμη και αν προκηρυχθούν από τον δήμο και ανατεθούν σε ιδιώτες, απαιτείται διαδικασία η οποία ξεπερνά σαφώς τα όρια που έθεσε ο Υφυπουργός. Έτσι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες την χρηματοδότηση αυτών των μελετών που πρέπει να παραδοθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου ανέλαβαν να καλύψουν ιδιώτες οι οποίοι έδωσαν “πράσινο φως” προς την κατεύθυνση αυτή.
Το θέμα αυτό θα αποτελέσει άλλωστε αντικείμενο συνάντησης στελεχών του δήμου και εκπροσώπων των αθλητικών συλλόγων την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι θέσεις της κάθε πλευράς για τις απαιτήσεις του νέου χώρου των κερκίδων.
Οι σύλλογοι που προπονούνται στο Εθνικό σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ζητούσαν να γίνει κερκίδα κατά μήκος των ορίων του σταδίου και ένα διάδρομο 4 μέτρων στον οποίο θα υπάρχουν τρία κουλουάρ για τις προπονήσεις των αθλητών.
Επίσης αίθουσες γραφείων και αποδυτήρια. Παράλληλα άλλες απόψεις που κατατέθηκαν προτείνουν την δημιουργία ενός μεγάλου προπονητηρίου το οποίο θα έχει διαστάσεις 50 επί 15 και θα διαθέτει διάδρομο 50 μέτρων, σκάμμα και άλμα εις μήκος όπως και άλμα εις ύψος. Προτάθηκε επίσης η λύση μεταλλικής κερκίδας 70-80 μέτρων ή 1500 θεατών.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η νέα κατασκευή και το κόστος γκρεμίσματος των υφιστάμενων κερκίδων με ότι αυτό προϋποθέτει απαιτεί ποσό αρκετά μεγαλύτερο των 700.000 ευρώ για το οποίο δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, άρα κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθεί εξεύρεση επιπλέον χρηματοδότησης προκειμένου να οδηγηθεί σε λύση το γνωστό πάγιο πρόβλημα στο Δημοτικό Στάδιο της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ