Την Δράμα επισκέφθηκε την Παρασκευή, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη. Η ίδια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 17.30, ακολούθως είχε συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Δράμας και στις 7:30 το απόγευμα παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας.
Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρόντος και του Βουλευτή Τάσου Νικολαΐδη, αλλά και στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα επί κυβέρνησης ΝΔ, τονίζοντας ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι στη χώρα μας πλέον πλειοψηφικό. Είπε ότι η κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε έκρηξη τις ανισότητες και μεγάλα τμήματα της κοινωνίας σε περιθωριοποίηση, ενώ την ίδια ώρα επιτίθεται οργανωμένα στους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Χαρακτήρισε αυτόν τον συνδυασμό επικίνδυνο για τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας μεγάλο μέρος της οποίας ταυτίζει την κυβέρνηση με τις έννοιες της διαφθοράς και της συγκάλυψης. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη να δώσει μια εναλλακτική και προοδευτική λύση διακυβέρνησης για τη χώρα και είναι το μόνο κόμμα της Βουλής που έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης.
Σε άλλο σημείο είπε ότι το ιδιωτικό χρέος εδώ και έξι χρόνια έχει αφεθεί χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση που αντιμετώπισε το ιδιωτικό χρέος και κυρίως το υποσύνολο των κόκκινων δανείων, ως ένα πρόβλημα των τραπεζών και όχι ως πρόβλημα της κοινωνίας. Είπε ότι σήμερα υπάρχουν 1 εκατ. κόκκινα δάνεια και μέσα στο 2024, έγιναν 12.476 πλειστηριασμοί, ενώ για το 2025 γίνονται σχεδόν 5000 πλειστηριασμοί κάθε μήνα, με μια κυβέρνηση απούσα. Θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ μέσα στην κρίση είχε ψηφίσει το νόμο 3869 (νόμο Κατσέλη) που παρείχε αποτελεσματική προστασία για την πρώτη κατοικία. «Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να τον καταργήσει και ακολούθως η ΝΔ να εξαφανίσει κυριολεκτικά όλο αυτό το πλαίσιο προστασίας» ανέφερε.
Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει απαντήσεις για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους αλλά και για το δημογραφικό, που η κυβέρνηση εδώ και 6 χρόνια αδυνατεί να αντιμετωπίσει και με συγκεκριμένες πολιτικές της, διογκώνει το πρόβλημα. Τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ έχει εκτοξευτεί το στεγαστικό πρόβλημα στην Ελλάδα, που συνδέεται με το δημογραφικό. Μίλησε για ακραία αντεργατικές πολιτικές με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και την εφαρμογή του 13ωρου εργασίας. Επεσήμανε επίσης ότι στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχουν μαύρες στιγμές για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, που αφορούν τις υποκλοπές, τα Τέμπη και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ειδικά για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είπε ότι υπάρχει μεθοδευμένη απόπειρα της κυβέρνησης να αμνηστεύσει στελέχη της από ενδεχόμενες πολιτικές τους ευθύνες. Σημείωσε ότι αυτό έγινε και στην υπόθεση των Τεμπών.
Απαντώντας σε ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, σχετικά με το πως αξιολογεί ότι ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, δείχνει να μην ενισχύει τα ποσοστά του εδώ και αρκετό καιρό, παρά την κατάσταση που περιέγραψε η κ. Αποστολάκη για τη διακυβέρνηση της χώρας, η ίδια είπε μεταξύ άλλων: «Όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, σήμερα το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι όχι μόνο ώριμο αλλά και πλειοψηφικό. Το πολιτικό σκηνικό χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυτό δεν περιορίζεται στη χώρα μας αλλά είναι κάτι ευρύτερο. Τη ίδια ώρα υπάρχει και ένας κατακερματισμός του πολιτικού προσωπικού στο χώρο της αντιπολίτευσης. Υπάρχει μια αγωνία των μελών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας. Των ανθρώπων που θέλουν αυτή την πολιτική αλλαγή. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια μείωση της εκλογικής επιρροής της ΝΔ. Στον αντίποδα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είναι στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, το μόνο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια προοδευτική κυβερνητική λύση απέναντι στη ΝΔ».
Πρόσθεσε όμως ότι για την ώρα υπάρχει μια απόσταση του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, από το πρώτο κόμμα, το οποίο υποχωρεί εκλογικά αλλά δεν φαίνεται να απειλείται για την ώρα. Θύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει φορτωθεί άδικα όλη την ευθύνη για τη δραματική περιπέτεια της χρεωκοπίας για να προσθέσει «Σήμερα, μετά από 10 και πλέον χρόνια, είμαστε όλοι πιο σοφοί, βλέπουμε με πιο καθαρή ματιά και επιμερίζουμε πιο δίκαια τις ευθύνες. Σήμερα οι πάντες γνωρίζουν ότι γι’ αυτή την μεγάλη περιπέτεια δεν ευθυνόταν μόνο το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα έχουμε ζήσει και το αριστερό και το δεξιό μνημόνιο. Σήμερα έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ που φλέρταρε με την εξαέρωσή του… Παρόλα αυτά το ΠΑΣΟΚ είναι και σήμερα παρόν και ως αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μια μεγάλη μάχη. Άρα αυτή την ανασκόπηση δεν πρέπει κανείς να τη βγάζει έξω, όταν αξιολογεί το που βρίσκεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ. Ασφαλώς το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο και αυτό κάνουμε όλοι μας… ».
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από την Μιλένα Αποστολάκη
-Μιλένα Αποστολάκη στα «Χ»: «Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι είναι στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, το μόνο που θα μπορούσε να αποτελέσει μια προοδευτική κυβερνητική λύση». -Βρέθηκε στη Δράμα την Παρασκευή. Συναντήθηκε με φορείς και μίλησε για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ



















