Σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς ποδοσφαίρου

0
2247

Κάποιες σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ενέκρινε η γενική συνέλευση της IFAB. Οι κανονισμοί θα τεθούν σε ισχύ από την 1/6/2019.

Επίτευξη γκολ και καταλογισμός πέναλτι λόγω χρήσης χεριού
Τα γκολ που μπαίνουν μετά από πρόσκρουση σε χέρι επιτιθέμενου ακόμα και αν αυτό είναι ακούσιο θα ακυρώνονται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν ο ποδοσφαιριστής σημειώνει το γκολ κανονικά (χωρίς χέρι) αλλά πριν από αυτό (έστω και ακούσιο) κέρδισε πλεονέκτημα καθώς η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του. Και για τον καταλογισμό του πέναλτι πλέον η πρόθεση δε θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην απόφαση του διαιτητή αλλά ο κανονισμός θα λέει «αφύσικη θέση χεριού».

Αλλαγή ποδοσφαιριστήΑκόμα μια σημαντική αλλαγή είναι ότι σε αντικατάσταση ποδοσφαιριστή αυτός θα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου από τη πιο κοντινή γραμμή γηπέδου και όχι από το κέντρο αυτού όπως γίνεται τώρα. Αυτός γίνεται φυσικά για να μειωθούν οι καθυστερήσεις.

Αλλαγή στο πέναλτι
Αλλαγή προκύπτει και κατά τις εκτελέσεις πέναλτι, καθώς ο τερματοφύλακας θα είναι υποχρεωμένος να έχει μόνο το ένα από τα δυο πόδια του πάνω στη γραμμή κατά τη στιγμή της εκτέλεσης.

Αλλαγή στην εκτέλεση ελεύθερου εντός περιοχήςΠλέον κατά τη διάρκεια του ελεύθερου ή ενός φάουλ μέσα στην περιοχή από τον τερματοφύλακα (ή όποιον άλλο) δε θα απαιτείται η μπάλα να βγει από την επανορθωτική (μεγάλη περιοχή) Επίσης θα αναζητηθούν «μέτρα» κατά των επιτιθέμενων παικτών που δημιουργούν προβλήματα στο τείχος αμυνομένων στην εκτέλεση φάουλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ