Σημαντικές συνεργασίες προαναγγέλλει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

0
2724
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις λόγω covid-19.

Ενημέρωση για την προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας αλλά και τις σημαντικές συνεργασίες που πρόκειται να υπογραφούν τις επόμενες ημέρες πραγματοποίησε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, κ. Γιώργος Δεμερτζής.
«Το φεστιβάλ της Δράμας είναι προ των πυλών και βρισκόμαστε σε πλήρη προετοιμασία με τις ανάλογες διεργασίες. Για λόγους μη εξάπλωσης του κορωνοϊού, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Για τη φετινή χρονιά είχαμε ετοιμάσει ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα για αυτές τις εκδηλώσεις με διοργάνωση comic festival, με performance art, με εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον ΣΦΓΤ Δράμας και με εικαστική έκθεση, αλλά δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να τα υλοποιήσουμε διότι τελικά δεν θα είχαν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε να παρουσιάσουμε ως φεστιβάλ» διευκρίνισε ο κ. Δεμερτζής.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, θα διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου, οπότε θα γίνει και η τελετή έναρξης και θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου με την τελετή λήξης. Φέτος μάλιστα, όπως είπε ο κ. Δεμερτζής, για λόγους που οφείλονται και στα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και για τη μεγαλύτερη προσέγγισης των πολιτών της Δράμας, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους. Εκτός από την αίθουσα του κινηματογράφου «Ολύμπια» όπου θα προβληθεί το κυρίως πρόγραμμα του Εθνικού Διαγωνιστικού και του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, θα χρησιμοποιηθούν επίσης, η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, ο θερινός δημοτικός κινηματογράφος «Αλέξανδρος» αλλά και ο χώρος πίσω από το γήπεδο Κραχτίδη. Εκεί, θα δημιουργηθεί κινηματογράφος drive-in και θα δώσει τη δυνατότητα στους δραμινούς να προσέλθουν με το αυτοκίνητό τους και να παρακολουθήσουν το Εθνικό Διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.
«Με πραγματικά πολύ καλό τεχνικό εξοπλισμό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε φέτος ένα πολύ καλό φεστιβάλ. Αυτό φαίνεται και από τους τέσσερις χώρους που θα διατεθούν στο κοινό για την παρακολούθηση των ταινιών. Τόσο στον θερινό κινηματογράφο όσο και στο drive-in όπου για κάθε αυτοκίνητο θα κόβεται ένα μόνο εισιτήριο, επιδιώκουμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αξίζει ο κόσμος να παρακολουθήσει τις προβολές του καλύτερου φεστιβάλ στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Δεμερτζής.
Μιλώντας, επίσης, για την ηλεκτρονική πλατφόρμα του φεστιβάλ όπου θα ανέβουν οι ταινίες και θα είναι διαθέσιμες για διαδικτυακή προβολή, είπε ότι αναμένεται επιπλέον χρηματοδότηση για τη λειτουργία της από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι όλες οι προβολές θα γίνουν με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει και την αυστηρή τήρηση των κανόνων προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.
Ο κ. Δεμερτζής προανήγγειλε, επίσης, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ότι μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκου και του Φεστιβάλ, θα ανακοινωθούν σημαντικές συνεργασίες με πανεπιστήμια της χώρας ενώ σημαντικές επισκέψεις θα γίνουν στη Δράμα το επόμενο διάστημα. Οι επισκέψεις αυτές θα οδηγήσουν στην συνυπογραφή σημαντικών δράσεων για το φεστιβάλ που σχετίζονται και με τη σχολή κινηματογράφου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ