Σημαντική ανάσα για το κέντρο του Νευροκοπίου αποδείχθηκε το κέντρο εκπαίδευσης

0
3192

Περίπου 185 νεοσύλλεκτοι τονώνουν την επισκεψιμότητα κάθε δίμηνο

Σημαντική όπως αποδείχθηκε για την τοπική οικονομία στο κέντρο του Νευροκοπίου είναι η λειτουργία του κέντρου βασικής εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που λειτουργεί στο 518 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού εδώ και δύο περίπου χρόνια. Μέσα στον Ιανουάριο του 2020 θα παρουσιαστεί και νέα σειρά οπλιτών όπως άλλωστε γίνεται κάθε δίμηνο προκειμένου να καταταχθεί και να εκπαιδευτεί ώστε στην συνέχεια να μετατεθεί στις στρατιωτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής η λειτουργία του κέντρου νεοσυλλέκτων έχει δώσει ανάσα στα καταστήματα του κέντρου του Νευροκοπίου καθώς η ροή των στρατευσίμων επαναλαμβάνεται κάθε δίμηνο και για περίπου 20 ημέρες, στο διάστημα της εκπαίδευσής τους γίνεται ένας οικονομικός τζίρος ο οποίος είναι αναγκαίος για την τοπική οικονομία της περιοχής. Μαζί με τους στρατεύσιμους βέβαια την περιοχή του Νευροκοπίου επισκέπτονται λόγω του κέντρου εκπαίδευσης και οι γονείς, οι φίλοι ή οι συνοδοί των στρατεύσιμων που ενισχύουν την καταναλωτική κίνηση.

Οι περισσότεροι απο 180 στρατεύσιμοι που παρουσιάζονται στο κέντρο εκπαιδεύονται σε
χώρους όπου και ο Δήμος Νευροκοπίου συνδράμει ώστε να διαθέτουν τις καλύτερες
δυνατές προϋποθέσεις. Θυμίζουμε ότι η πρώτη ορκωμοσία νεοσυλλέκτων της 2018 Β΄ ΕΣΣΟ στο κέντρο εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς που λειτουργεί πλέον στο 518 Tάγμα Πεζικού του Νευροκοπίου διεξήχθη την Παρασκευή 30 Μαρτίου του 2018. Σημαντική στην λειτουργία του κέντρου εκπαίδευσης που πέραν των άλλων ενισχύσει την επισκεψιμότητα στην περιοχή του λεκανοπεδίου ήταν η συμβολή του πρώην Δημάρχου Βασίλη Γιαννόπουλου που αξιοποιώντας τους πολιτικούς παράγοντες και τις γνωριμίες που διέθετε
στον Στρατό κατάφερε μετά από σημαντική προσπάθεια να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το εν λόγω κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που έδωσε οικονομική ανάσα
στην ακριτική περιοχή του Νευροκοπίου. Η λειτουργία του κέντρου στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου οριστικοποιήθηκε μετά απο σειρά επαφών που έγιναν από την πλευρά του Δήμου με ταανώτερα στρατιωτικά κλιμάκια αλλά και την πολιτική ηγεσία του τόπου. Όπως έχουν αναφέρει τα ΧΡΟΝΙΚΑ και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η περιοχή στην οποία βρίσκεται το 518 Τάγμα Πεζικού διέθετε μία σειρά από κριτήρια τα οποία έθετε η Στρατιωτική Ηγεσία και κάλυπτε τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης και εξυπηρέτησης των οπλιτών χωρίς να δημιουργείται όχληση στους κατοίκους.
Οι χώροι που διαθέτει το 518 Τάγμα Πεζικού στο Νευροκόπι αλλά και η ύπαρξη των κατάλληλων υποδομών εκπαίδευσης σε αυτό, σε συνδυασμό με την μικρή απόσταση που απέχει από το κέντρο του Νευροκοπίου, αξιολογήθηκαν θετικά από τους αρμόδιους που τελικώς αποφάσισαν την λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Λεκανοπέδιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ