Σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας η Γιορτή Μετανάστη στην Πετρούσα

Λήγουν την 1η Αυγούστου οι εγγραφές για τον αγώνα δρόμου

0
3600

Λήγουν την 1η Αυγούστου οι εγγραφές, για την συμμετοχή στον αγώνα δρόμου της Πετρούσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν για την «Γιορτή του Μετανάστη».

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο με πολύ επιτυχία πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα τους αποτελούν αφορμή συνάντησης των κατοίκων της περιοχής και των μεταναστών από την Πετρούσα που την υπόλοιπη περίοδο του χρόνου ζουν και εργάζονται σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Η Πετρούσα όπως και δεκάδες ακόμη κοινότητες της Δράμας έχει παραδοσιακά σημαντικό αριθμό μεταναστών στο εξωτερικό, οι οποίοι αυτή την περίοδο του χρόνου δεν χάνουν την ευκαιρία λόγω της καλοκαιρινής τους άδειας να επισκεφθούν τα πάτρια εδάφη.
Οι εκδηλώσεις και ο αγώνας δρόμου διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούσας και τον Γυμναστικό Σύλλογο «ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ», με την υποστήριξη του Δήμου Προσοτσάνης και της Εθελοντικής Ομάδας Πετρούσας «Στηρίζω».
Ο αγώνας δρόμου ενηλίκων 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και ο παιδικός αγώνας 1 χιλιομέτρου θα γίνουν την Τετάρτη 7 Αυγούστου.
†Ώρα εκκίνησης του παιδικού αγώνα έχει ορισθεί στις 18:45
†Ώρα εκκίνησης αγώνων 5 & 10 χλμ έχουν ορισθεί στις 19:30
†Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι η Κεντρική πλατεία Πετρούσας
Πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στο 6947693050 ενώ Ηλεκτρονική εγγραφή γίνεται στην διεύθυνση www.doxapetrousasfc. gr. Η λήξη των εγγραφών είναι στις 01 Αυγούστου 2019
Η διαδρομή ξεκινάει από την κεντρική πλατεία Πετρούσας. Η πορεία που θα ακολουθήσουν οι δρομείς των 5 χιλιομέτρων είναι περιφερειακά του χωριού και τερματίζει πάλι στην κεντρική πλατεία, ενώ οι δρομείς των 10 χιλιομέτρων θα επαναλάβουν τη διαδρομή. Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό και ηλεκτρολύτες στα σημεία των 2,5 και 7,5 χιλιομέτρων για τους αθλητές και τις αθλήτριες και ενδιάμεσοι σταθμοί με νερό καθώς και εθελοντές σε διάφορα σημεία για τη διευκόλυνσή τους όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές.
Στον παιδικό αγώνα 1 χιλιομέτρου μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας έως 12 ετών.
Στον αγώνα ενηλίκων 5 & 10 χιλιομέτρων μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών ή ανήλικοι με την συγκατάθεση-υπογραφή του κηδεμόνα.
Οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τυχόν τραυματισμούς ή βλάβη στην υγεία των αθλητών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις. Ωστόσο, θα υπάρχει ιατρική μονάδα παροχής πρώτων βοηθειών καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 5€, τόσο για τον παιδικό όσο και για τον αγώνα ενηλίκων και θα καταβάλλεται στην Γραμματεία του Αγώνα, που θα φιλοξενείται στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. Πετρούσας, την Τρίτη 06 Αυγούστου 2019, κατά τις ώρες 11:00-13:00 και 17:00-21:00. Για τη διευκόλυνση των εκτός Νομού αθλητών, θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής του ποσού ανήμερα του αγώνα, δύο ώρες πριν την εκκίνηση (17:00-18:00).
Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (παιδικό, 5χλμ. ανδρών, 5 χλμ. γυναικών, 10 χλμ. ανδρών, 10 χλμ. γυναικών) θα δοθεί κύπελλο. Στους τρεις πρώτους νικητές κάθε ηλικιακής κατηγορίαςθα δοθεί αναμνηστικό βραβείο και σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα έχει οριστεί στις δύο ώρες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!