«Σκάει» η επίστρωση στη 19ης Μαΐου;

0
4317

Αιχμές στο Δημοτικό Συμβούλιο για το αντιθερμικό υλικό που τοποθετήθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες


 

Αιχμές που προκαλούν εύλογη ανησυχία για την ποιότητα των εργασιών που γίνονται στο πλαίσιο του ΒΑΑ στο οδόστρωμα της 19ης Μαΐου, άφησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας την Τετάρτη τόσο ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη Πόλη+Ζωή, όσο και ο κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Project για τη Δράμα.
Ο κ. Χαρακίδης ζήτησε διευκρινίσεις για το υλικό της επίστρωσης του οδοστρώματος και την αντοχή του αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σε αυτό μέχρι τον Αύγουστο. Ο δε κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι η αντιθερμική επίστρωση του οδοστρώματος έχει αρχίσει να «σκάει» κάτι που όπως είπε επιβεβαιώνουν και πολίτες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην 19ης Μαΐου και ρώτησε ποιος τελικά θα επιβαρυνθεί το κόστος αποκατάστασης εάν αυτή χρειαστεί.
Στην απάντηση που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης, υπογράμμισε ότι: «Τις όποιες εργασίες γίνονται στην 19ης Μαΐου δεν τις αποφασίζω ούτε εγώ ούτε εσείς, ούτε και ο δήμαρχος. Υπάρχει μια εγκεκριμένη μελέτη επιχορηγούμενη και χρηματοδοτούμενη. Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν επιβλέποντες μηχανικοί για τις εργασίες και την εκτέλεσή τους και αυτοί που θα υπογράψουν για την παραλαβή του έργου μετά από 18 μήνες, είναι αυτοί που θα είναι και υπεύθυνοι για την παράδοση του έργου. Για οποιαδήποτε αστοχία έχει διαπιστωθεί (φυσικά την έχουμε διαπιστώσει και εμείς) ο ανάδοχος είναι αναγκασμένος να κάνει εργασίες αποκατάστασης και να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των επιβλεπόντων μηχανικών της υπηρεσίας. Κάθε ημέρα που περνά ο εργολάβος έχει συγκεκριμένες ρήτρες. Από την ενημέρωση που έχω από τους επιβλέποντες και από τον διευθυντή της υπηρεσίας, κάθε ημέρα που περνά επιβάλλεται πρόστιμο για την μη περαίωση των εργασιών. Από εκεί και πέρα, για οποιαδήποτε επιδιόρθωση χρειάζεται, η υπηρεσία (του δήμου) έχει ενημερώσει τον ανάδοχο και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το νόμο που ορίζει τις δημόσιες συμβάσεις ώστε να επέμβουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η νομοθεσία είναι συγκεκριμένη και θα ληφθεί όποιο μέτρο μπορεί να πάρει η υπηρεσία για να τον ζορίσουμε (τον εργολάβο) για τα σημεία που είναι όντως προβληματικά». Όπως είπε επίσης ο κ. Καψημάλης αν ο εργολάβος δεν αποκαταστήσει τα προβλήματα θα γίνουν και περικοπές στην αμοιβή του.
To θέμα της ποιότητας των εργασιών στην επίστρωση του οδοστρώματος έχει δημιουργήσει ερωτηματικά, καθώς σύμφωνα με τις υπηρεσίες του δήμου, το σύνολο του έργου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις του δήμου. Οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο αφορούν τις εργασίες του οδοστρώματος με την επίστρωση του τελευταίου υλικού, ύψους 4 χιλιοστών που θα μετατρέψει σε ψυχρό το υλικό της ασφάλτου με σκοπό να συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας στην περιοχή παρέμβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ