Σκέψεις του Κ. Μπλούχου για το Οrient Express

0
2101

Τον Ιούνιο του 1883 τέθηκε σε λειτουργία το Orient Express, το πρώτο διηπειρωτικό τρένο Ευρώπης – Ασίας που εμείς οι νεότεροι το γνωρίσαμε μέσα από τον κινηματογράφο και την αστυνομική λογοτεχνία. Ξεκινούσε από το Παρίσι και έφτανε μέσω Βουδαπέστης και Βουκουρεστίου έως τη σημερινή Τουρκία, καλύπτοντας απόσταση 2.740 χιλιομέτρων. Αυτή η διαδρομή διαρκούσε συνολικά 81 ώρες και 30 λεπτά. Ένα πολυτελέστατο τρένο που επέλεγε η αριστοκρατία και οι πολιτικές ηγεσίες της εποχής.
Στη Δράμα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε από ετών, στις εγκαταστάσεις του Σιδηροδρομικού Σταθμού μια από τις εστιάμαξες, ενός από τους τελευταίους συρμούς του Orient Express. Η ευκαιρία που προβάλλει πλέον είναι να συντονιστούμε στη λογική του «ζωντανού» μουσείου. Να αξιοποιήσουμε την αγάπη του Συλλόγου Σιδηροδρομικών σε συνδυασμό με την τουριστική ανάπτυξη και την διάθεση φιλοξενίας κάθε διαβάτη και επισκέπτη της Δράμας ώστε να του γνωρίσουμε τον τόπο μας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να αξιοποιηθεί η «Εστιάμαξα» για τουριστική χρήση; Για όμορφες εμπειρίες κάθε ταξιδευτή στα Τέμπη του Νέστου, στην πανέμορφη διαδρομή Δράμας – Ξάνθης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι εμείς, μαζί, καλούμαστε να κάνουμε το βήμα αυτό. Χωρίς να ομφαλοσκοπούμε και να μεμψιμοιρούμε.
Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και όλη η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε κάθε τέτοια δημιουργική πρόταση. Πεδίο δόξης λαμπρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ