Σκοπιμότητες για το Food Festival καταγγέλλει η δημοτική αντιπολίτευση

Aντιδράσεις για την μη συζήτηση του “1st Drama Street Food Festival” στο Δημοτικό Συμβούλιο

0
3818

Αποσύρθηκε από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιουλίου, προκαλώντας αντιδράσεις από τον χώρο της αντιπολίτευσης, το θέμα της διοργάνωσης του πρώτου φεστιβάλ φαγητού δρόμου (1st Drama Street Food Festival) το οποίο είχε γίνει γνωστό ότι θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Αυγούστου.

Το θέμα που τελικώς αποσύρθηκε αφορούσε συγκεκριμένα την έγκριση της 19/2019 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας, σχετικά με την παραχώρηση χώρου για διοργάνωση εκδήλωσης (1ου Drama Street Food Festival) και είχε εισηγητή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχαήλ Μουρβετίδη.
Η απόσυρση του θέματος από την συζήτηση, είχε ώς αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να δεχθεί επικρίσεις απο τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλη Μλεκάνη ο οποίος ανέφερε ότι η απόσυρση έγινε προκειμένου ο Δήμος να προωθήσει ανάλογο αίτημα για διοργάνωση από άλλον ιδιώτη.
Ο κ. Μλεκάνης για την ακρίβεια προέβη στην εξής δήλωση: “Η δημοτική αρχή του Δήμου Δράμας υποχρεώθηκε χθες, για μια ακόμη φορά, να αποσύρει θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου.Το θέμα αφορούσε τη διοργάνωση του Street food festival. Πρόκειται για μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία ιδιωτών, γίνεται ήδη σε πολλές πόλεις και δίνει ανάσες βιωσιμότητας και ανάπτυξης στην τοπική οικονομία. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ζητείται η διάθεση ανοικτού χώρου από τον Δήμο, που συχνά είναι και συνδιοργανωτής. Η απόσυρση του θέματος και η ακύρωση της εκδήλωσης έγινε επειδή αποδείχθηκε ότι ο Δήμος Δράμας προέκρινε και προώθησε προς το δημοτικό συμβούλιο σχετική αίτηση μη Δραμινού ιδιώτη, ενώ προηγούμενα είχε απορρίψει πανομοιότυπη αίτηση Δραμινού ιδιώτη”.
Στην ανάδειξη του θέματος αυτού προέβη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μιχάλης Μλεκάνης, ο οποίος υπέβαλε και το ερώτημα για την σκοπιμότητα που εξυπηρετούνταν από αυτή την ευνοϊκή αντιμετώπιση αίτησης μη Δραμινού σε βάρος Δραμινού που ζητούσε ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Όπως είπε εξάλλου “Η απόσυρση του θέματος είναι μια τακτική της δημοτικής αρχής που την χρησιμοποιεί όταν θέλει να αποφύγει τη συζήτηση ενός θέματος στο οποίο είναι εξόφθαλμα εκτεθειμένη. Το αποτέλεσμα είναι να μην πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την τοπική ανάπτυξη. Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι για να ικανοποιηθεί αίτημά σου προς τον Δήμο Δράμας πρέπει να έχεις κολλητούς στη δημοτική αρχή. Τότε ξεπερνιέται κάθε εμπόδιο και κάθε αντίθετη διάταξη του νόμου. Φυσικά το αν είσαι Δραμινός ή όχι δεν έχει καμία σημασία. Άλλα … προτερήματα πρέπει να έχεις”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ