– Συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για 172 μαθητές, σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας
– Μιλάει στα «Χ» η κα Ελένη Φερεντίδου, από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας
Εκατόν εβδομήντα δυο οικογένειες παιδιών από τα σχολεία του Δήμου Δράμας, που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, για την αγορά σχολικών ειδών, δέχθηκαν ένα απρόσμενο δώρο από την οικογένεια των 800 περίπου εργαζομένων της εταιρείας Arivia που λειτουργεί στο Βιοτεχνικό πάρκο Προσοτσάνης.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας αφού ενημερώθηκαν για το πρόβλημα συνέβαλαν με θέρμη στην αγορά των σχολικών ειδών που ήταν απαραίτητα για την εκπαίδευση των παιδιών τα οποία φοιτούν σε σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας. Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Δράμας στο πλαίσιο της δράσης «Όλα τα παιδιά στα Θρανία».
Η κα Ελένη Φερεντίδου, από το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» αναφέρθηκε στο ξεκίνημα αυτής της αξιέπαινης πρωτοβουλίας που άρχισε πριν από περίπου δυο εβδομάδες. Όπως εξήγησε η ίδια, κάποιοι εκπρόσωποι του Δήμου Δράμας, επικοινώνησαν με την εταιρεία και ενημέρωσαν ότι υπάρχουν ανάγκες για 172 περίπου οικογένειες που δεν έχουν τα απαραίτητα σχολικά και δεν έχουν τη δυνατότητα, να αγοράσουν τα είδη αυτά για τα παιδιά τους. Έτσι ξεκίνησε μια πρωτοβουλία, μέσα στην εταιρεία, στο πλαίσιο της οποίας οι εργαζόμενοί της Arivia αγόρασαν τα σχολικά είδη, που περιλαμβανόταν στη λίστα που έστειλε ο Δήμος της Δράμας (σχολικές τσάντες, μολύβια κλπ). Με βάση αυτή τη λίστα συγκέντρωσε ο κάθε ένας από το προσωπικό ότι μπορούσε. Στην συνέχεια κλήθηκε ο Δήμος Δράμας, να παραλάβει τα σχολικά είδη και να τα μεταφέρει στις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.
Όπως εξήγησε στα «Χ» η κα Φερεντίδου, δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετέχουν σε κοινωνικές πρωτοβουλίες. Για παράδειγμα την περίοδο του Πάσχα, συγκέντρωσαν ένα μεγάλο φορτηγάκι με ξηρά τροφή για το «Χαμόγελο του Παιδιού». «Η εταιρεία και οι εργαζόμενοι της κάνουν πολλές τέτοιες δράσεις, απλά δεν τις δημοσιοποιούμε θα έλεγα» τόνισε η κα Φερεντίδου.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία, με τους εργαζόμενούς της την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποίησε καθαρισμό των Πηγών και του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας Δράμας. Στον εθελοντικό καθαρισμό του πάρκου και του πυθμένα της λίμνης της Αγίας Βαρβάρας, συμμετείχαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι της εταιρείας Arivia, σε συνεργασία με το Δήμο της Δράμας. Δεν ήταν λίγοι όσοι έφεραν μαζί και τις οικογένειές τους, δίνοντας με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ένα μαζικότερο μήνυμα, σεβασμού και φροντίδας του περιβάλλοντος. Στα νερά της λίμνης βούτηξαν και αυτοδύτες από την εταιρεία Arivia, με ειδικές στολές και εξοπλισμό, βγάζοντας κομμάτια κλαδιά, μπουκάλια αναψυκτικών και άλλα απορρίμματα, απαλλάσσοντας, τον πυθμένα από τους ρύπους.
Η κα Χριστίνα Δηματάτη, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, μάλιστα είχε δηλώσει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι: «H εταιρεία, πιστή στις αξίες της, δηλαδή το πάθος, την απόδοση και το νοιάξιμο, τις οποίες πρεσβεύει παγκοσμίως, στο πλαίσιο της φροντίδας για το περιβάλλον και τον τόπο που μεγαλώνουν και ζουν οι οικογένειες των εργαζομένων, πήρε την πρωτοβουλία να καθαρίσει το πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και με ομάδα δυτών, εργαζομένων της εταιρείας, τις πηγές της Αγίας Βαρβάρας, έτσι ώστε να ανασυρθούν οποιαδήποτε απορρίμματα εντός και εκτός του χώρου. Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε σε αυτές τις δράσεις και να προσφέρουμε στο περιβάλλον. Αυτό πάντα επιστρέφει στον άνθρωπο. Το νοιάξιμο προς πάσα κατεύθυνση είναι το πιο σημαντικό που μπορεί να κάνει κάποιος, για τον εαυτό του, για το κοινωνικό σύνολο και για το περιβάλλον. Στην δράση συμμετείχαν περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι της εταιρείας, με τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους. Είναι ημέρα χαράς, για όλους μας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινωνική δράση της εταιρείας είναι συνεχής. Η Arivia, πρόσφατα υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, εκπροσωπούμενη από την κα Χριστίνα Δηματάτη, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και του Γιώργου Πάνου, Payroll & Employee Relations Manager της ARIVIA.«Στην ARIVIA είμαστε περήφανοι που γινόμαστε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων που τοποθετούν τη διαφορετικότητα στο επίκεντρο της επιχειρησιακής τους δράσης. Ο σεβασμός της διαφορετικότητας ανήκει στις θεμελιώδεις αξίες που φέρει η ARIVIA, και δηλώνεται στην Πολιτική Διαφορετικότητας και Ισότητας της Upfield, όπου αγκαλιάζουμε τη διαφορετικότητα σε κάθε της πτυχή και μορφή “We are Generation Plant. All faces. All ages. All tastes. And a love for all things plant based, we define diversity in the broadest sense: it is about all the characteristics that make us who we are”. Ακολουθώντας ανθρωποκεντρικό τρόπο λειτουργίας, η εταιρεία μας αποδίδει πρωταρχική σημασία στον σεβασμό της μοναδικότητας κάθε ατόμου εντός του εργασιακού της περιβάλλοντος και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων στην διαφορετικότητα» ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας.