Σπανός για Μπύρο: Δύσκολα φεύγεις από το ποδόσφαιρο …είναι μικρόβιο!

Ο προπονητής της Δόξας Δράμας, Δημήτρης Σπανός, μίλησε για τους “Μαυραετούς”, τον επενδυτή τους, Γιάννη Μπύρο και την επιχειρούμενη αναδιάρθρωση.

0
1457

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Σπανού:

Για τη νυν ομάδα του, τη Δόξα Δράμας: “Η Δόξα αρχικά είχε άλλο στόχο, να πρωταγωνιστήσει, όταν άρχισε η σεζόν και εγώ ήμουν στην Κέρκυρα. Δεν πήγαν καλά τα πράγματα, άλλαξε το ρόστερ το Γενάρη. Είναι ευτυχής η κατάληξη, στο μέτρο του δυνατού. Δεν πετύχαμε κάποιον… τεράστιο στόχο, κάναμε ότι μπορούσαμε, βάσει των δεδομένων και των συνθηκών. Η Δόξα τελειώνει στις 5 Μαϊου με τον Εργοτέλη στη Δράμα. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει διοικητικά. Είναι ιστορική ομάδα η Δοξα, μπορεί να μην έχει τη φανέλα του Άρη, αλλά η πόλη ζει και αναπνέει για την ομάδα. Σε σταματά ο κόσμος και σου ζητά το καλύτερο για τη Δόξα”.

Για τον πρόεδρο των Δραμινών, Γιάννη Μπύρο και το αν εμμένει στην αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο: “Ο κ. Μπύρος είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του προς την ομάδα. Οργάνωσε πολύ καλά τη Δόξα με τους συνεργάτες του. Δεν του αξίζει να του φερθεί έτσι το ποδόσφαιρο. Πρέπει ή να αλλάξει αυτός, όχι φυσικά ως τη συνέπεια, ή να αλλάξει το ποδόσφαιρο, για να τον κρατήσει στις τάξεις του. Όταν είσαι εδώ και μια τριετία στο χώρο και έχεις επενδύσει τόσα χρήματα στην ομάδα και το ποδόσφαιρο, είναι λογικό να κουράζεσαι. Είναι σοβαρός επιχειρηματίας και δεν θα κρίνω εγώ αν μείνει η φύγει. Θα κρίνει αυτός το καλύτερο, θα σκεφτεί το όνομά του, την υστεροφημία του, την πόλη του, την οικογένειά του. Δύσκολα φεύγεις πάντως από το χώρο, το ποδόσφαιρο είναι… μικρόβιο. Το ποδόσφαιρο είναι το σπορ που δεν έχει σχέση με την επιχειρηματικότητα. Μπορεί στη δουλειά και στη ζωή σου να σαι επιτυχημένος, αλλά το ποδόσφαιρο είναι κάτι άλλο. Πρέπει να περιστοιχίζεσαι από συνεργάτες που να ξέρουν τι γίνεται, είναι πολύ βασικό. Από ένα σημείο και μετά, η ευθύνη βαραίνει και τους ίδιους τους παράγοντες. Είναι και θέμα το πως θα αποδεχτείς τον άλλο, να του δείξεις εμπιστοσύνη, να τον θεωρήσεις δικό σου άνθρωπο, κάτι που δεν είναι εύκολο. Και χίλια καλά να ακούσεις, πρέπει να τα δεις ο ίδιος για να σιγουρευτείς. Εκεί ξεκινά και τελειώνει η συζήτηση. Από την πρώτη μέρα που πληρώνει, πρέπει τα πράγματα να του έρχονται καλά, στο μέτρο του εφικτού. Αν έχεις στόχο να πρωταγωνιστήσεις και έρθεις δεύτερος, δεν είναι αποτυχία”.

Για την αναδιάρθρωση που αλλάζει τη δομή των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο: “Νομίζω οτι αν γίνουν όλα όσα λέγονται και θα ψηφιστούν αυτές τις μέρες, θα μιλάμε για άλλη κατηγορία. Η Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι πολύ κοντά στη Σούπερ Λιγκ 1, θα μικρύνει η ψαλίδα της φετινής Σούπερ Λιγκ με τη Φούτμπολ Λιγκ, όπως είναι τώρα. Θα υπάρχει σίγουρος προϋπολογισμός για τις ομάδες. Θα υπάρχουν και υποχρεώσεις βέβαια. Ίσως να μην “κρέμεται” μια ομάδα από έναν επενδυτή. Νομίζω είναι για καλό, αλλά δεδομένα θα υπάρχουν και ψεγάδια, τα οποία πρέπει να λύσουν σταδιακά οι αρμόδιοι, μήνα με το μήνα, χρόνο με το χρόνο. Και να μην αλλάξουν πάλι τα πράγματα σε ένα χρόνο, να πάμε ως το τέλος. Έχω ενστάσεις μόνο για τα πρωταθλήματα 12 και 14 ομάδων, θα είναι δύσκολο να τα αγαπήσει ο κόσμος”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ