Σπύρος Φιλίππου: «Απόφαση ζωής να έρθω στον ΠΑΟΚ!»

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

0
3096

Υπό τις οδηγίες τους Σπύρου Φιλίππου πορεύεται πλέον η πρωταθλήτρια γυναικεία ομάδα του Δικεφάλου, με τον πρώην τεχνικό των Αμαζώνων Δράμας να μιλάει για το νέο «βήμα» της καριέρας του, υπογραμμίζοντας ότι ξέρει ποιον σύλλογο επέλεξε να αναλάβει.
Αναλυτικά, τα όσα είπε ο νέος τεχνικών των «ασπρόμαυρων»:

Πως αισθάνεστε για το κεφάλαιο που ανοίγει στην ζωή σας με την έλευση σας στον ΠΑΟΚ;

«Η απόφαση μου να έρθω στον ΠΑΟΚ ήταν συνειδητοποιημένη κι έγινε από επιλογή. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα το γεγονός πως επιλέχθηκα από τους υπεύθυνους της ομάδας για την θέση αυτή, κι επιπρόσθετα για την κινητοποίηση τους ούτως ώστε να ξεπεραστούν ορισμένα αντικειμενικά εμπόδια, για την μετακίνηση μου από την Δράμα στη Θεσσαλονίκη. Έχω γνώση σε ποιο σύλλογο έρχομαι και ξέρω πως η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο από την προηγούμενη σεζόν παρέχοντας πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Δεν σας κρύβω πως αποτελούσε προσωπική μου φιλοδοξία να αναλάβω την καθοδήγηση της ομάδας και η εξέλιξη αυτή με ικανοποίησε. Η έλευση μου εδώ είναι ουσιαστικά μια απόφαση ζωής και υπάρχει μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που υπάρχουν».

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει με την ομάδα του ΠΑΟΚ;
«Είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να διατηρηθούν τα κεκτημένα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συνάμα, προσωπικός μου στόχος είναι να εξελίξω κάθε αθλήτρια μεμονωμένα, να καταφέρουμε όλοι μαζί να παράγουμε και να καθιερώσουμε νέες ποδοσφαιρίστριες και να ενισχύσω την προσπάθεια για την αναβάθμιση της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ αλλά και του ευρύτερου ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου. Αυτό όμως που αποτελεί πρωταρχικό στόχο είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Μια πρόκριση που θα καλύψει και το χαμένο έδαφος από την περσινή μας απουσία. Υπάρχει ευρωπαϊκό όραμα από τους υπεύθυνους του Συλλόγου, και αυτό το όραμα θέλω να πραγματοποιήσουμε, αν είναι δυνατόν, από την φετινή χρόνια.

Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει με την ομάδα του ΠΑΟΚ;
«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που στην Ελλάδα εκ των πραγμάτων παίζει ένα παιχνίδι κυριαρχίας, καθώς υπάρχει διαφορά δυναμικότητας με τις υπόλοιπες ομάδας. Αυτό το παιχνίδι επιθυμώ να το βελτιστοποιήσω και να παίξει η ομάδα ελκυστικό συνδυαστικό παιχνίδι με όλα τα στοιχεία της σύγχρονης τακτικής. Την δεδομένη χρονική στιγμή βέβαια στοχεύω να τροποποιήσω το στυλ της όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια έχουμε ισάξιους αντιπάλους και μάλιστα στον όμιλο μας βρίσκεται η Νορβηγική Kvinne που έκανε πέρσι εντυπωσιακή πορεία μέχρι τους 8 της διοργάνωσης. Θέλω η ομάδα να αποκτήσει ταχύτερη μετάβαση, να γίνει πιο συμπαγής στην αμυντική φάση και στην επιθετική μετάβαση να απειλήσει με αντεπιθέσεις και άμεσο παιχνίδι».

Τι καινούργιο να περιμένουμε στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την έλευση σας;
«Ο λαός του ΠΑΟΚ αγαπάει ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο και τα τελευταία χρόνια ζει μεγάλες στιγμές μέσα από αυτό. Επιδίωξη μου είναι να τον προσελκύσουμε στο γήπεδο για να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο το γυναικείο ποδόσφαιρο και να πανηγυρίσει μαζί μας τις επιτυχίες. Θέλω να γνωρίζει πως από πλευράς θεάματος και ποιότητας μπορεί να παρακολουθήσει εξίσου όμορφο ποδόσφαιρο με το αντρικό. Ο κόσμος είναι αυτός που έχει την πραγματική δύναμη για να αναβαθμίσει ουσιαστικά το γυναικείο ποδόσφαιρο.Το DNA του Συλλόγου απαιτεί νίκες κι επιτυχίες σε κάθε επίπεδο. Στο γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να πετύχουμε την πρόκριση και να δώσουμε το ερέθισμα στον κόσμο να έρθει και για μας στην Τούμπα στο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Ευχή μου είναι να ζήσουν σπουδαίες ποδοσφαιρικες ευρωπαϊκές βραδιές και στο αντρικό και στο γυναικείο τμήμα». Πηγή: thessports

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ