Στα σκαριά η αδελφοποίηση του Δήμου Δράμας με το Ζβόρνικ

0
1282
Από αριστερά, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα κα Γέλενα Γιοβάνοβιτς

Με τον Δήμαρχο Δράμας συναντήθηκε η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα κ. Γέλενα Γιοβάνοβιτς

Συνάντηση με την επικεφαλής τής αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας τής Βοσνίας στην Ελλάδα κ. Γέλενα Γιοβάνοβιτς είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, με αντικείμενο τη διαδικασία αδελφοποίησης τού Δήμου Δράμας με την πόλη του Ζβόρνικ.
Πρόκειται για μια πόλη περίπου 60.000 κατοίκων στην οποία υπάρχει έντονο το ορθόδοξο και το ελληνικό στοιχείο, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Δράμας. Μάλιστα, τόνισε ότι μέσω της αδελφοποίησης εξετάζονται τρόποι ενίσχυσης πολιτιστικών, τουριστικών και επιχειρηματικών δράσεων, προκειμένου να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δυο πόλεων.
Ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε σχετικά: «Σήμερα έχω τη χαρά και την τιμή να υποδεχθώ στο δημαρχείο την επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα κ. Γέλενα Γιβάνοβιτς. Πρόκειται να συζητήσουμε και να προχωρήσουμε στην αδελφοποίηση με την πόλη Ζβόρνικ της Βοσνίας. Είμαστε στις πρώτες συζητήσεις ακόμα για να μπορέσουμε να δούμε θέματα τα οποία σχετίζονται με τον πολιτισμό, με τον τουρισμό και με δράσεις που έχουν επιχειρηματικό αντικείμενο έτσι ώστε να ενισχύσουμε τις δράσεις των δυο πόλεων και να προχωρήσουμε τις επόμενες ημέρες με, τις σύμφωνες γνώμες των δημοτικών μας συμβουλίων, στην αδελφοποίηση. Ευχαριστώ πάρα πολύ την κ. Γιοβάνοβιτς. Θεωρώ ότι αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική για την πόλη της Δράμας και πιστεύω ότι μέσα από αυτή τη σχέση έχουν να κερδίσουν και οι δύο λαοί».
Η κ. Γιοβάνοβιτς από την πλευρά της δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δράμας κ. Μαμσάκο που μας κάλεσε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού για την υπέροχη ξενάγηση στην πόλη της Δράμας. Είμαστε εδώ να συζητήσουμε την αδελφοποίηση της πόλης του Ζβόρνικ, της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με την πόλη της Δράμας. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, Έλληνες και Σέρβοι ήταν φίλοι από πάντα. Έχουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και κυρίως θρησκευτικούς (την ορθοδοξία). Θέλουμε με αυτή τη συνεργασία να ενισχύσουμε αυτούς τους δεσμούς, ώστε να φέρουμε πιο κοντά τους λαούς μας. Οι δυο λαοί ήταν πάντα κοντά σε δύσκολους καιρούς. Ειδικά ο ελληνικός λαός ήταν δίπλα στον σέρβικο λαό. Εμείς οι Σέρβοι που ζούμε στην Βοσνία, έχουμε νοιώσει αυτή την βοήθεια όταν οι Έλληνες φιλοξένησαν 20.000 παιδιά κατά την διάρκεια του πολέμου. Πολλά από αυτά τα παιδιά φιλοξενήθηκαν και στην πόλη της Δράμας. Για αυτή τη βοήθεια θα είμαστε ευγνώμονες για πάντα. Με αυτή την επίσκεψη ήρθαμε να πούμε ένα ευχαριστώ για αυτή την βοήθεια και να προχωρήσουμε τις μελλοντικές μας συνεργασίες».
Η κ. Γιοβάνοβιτς απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» μίλησε και για τους περίπου .000.000 Σέρβους και όχι μόνο, πολίτες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα και «αφήνουν» περισσότερα από 300.000.000 ευρώ στον τουρισμό. Είπε επίσης ότι οι σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών ήταν πάντα σταθερές και εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο μέλλον θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ