Στάση εργασίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς από τις 12 σήμερα το μεσημέρι

1
6531

Σε στάση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Γιάννης Τσιάρας, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας, είπε ότι η κινητοποίηση που ανακοινώθηκε από την ΠΟΕ- ΟΤΑ οφείλεται στις αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει τους παιδικούς σταθμούς σε «πάρκινγκ παιδιών» ή «παιδοφυλακτήρια».
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς εκφράζουν τη διαφωνία τους για τη διεύρυνση του ωαρίου και επιδιώκουν: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Παιδαγωγικού και Βοηθητικού). Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με συνεχείς Συμβάσεις Εργασίας (Ε.Σ.Π.Α.). Ενιαίο Εκπαιδευτικό-Παιδαγωγικό Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής. Δωρεάν φιλοξενία όλων των παιδιών και άμεσα κατάργηση των τροφείων.
Η ΠΟΕ ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της για τους λόγους της κινητοποίησης αναφέρει ότι οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας αγνοούν ή αδιαφορούν για τον παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό ρόλο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. «Μεθοδεύουν την επέκταση λειτουργίας τους. Κανείς τους δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες που θα έχει στις παιδικές ψυχές η διεύρυνση του ωραρίου, το να μπαίνει ένα παιδί στην αίθουσα με το πρώτο φως της ημέρας και να φεύγει… νύχτα» όπως αναφέρει. Η θέση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι ότι: «Οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί παρέχουν αγωγή και εκπαίδευση. Έτσι και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται και δεν θα δεχθούμε την περαιτέρω υποβάθμιση του ρόλου τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα φιλοξενούμενα παιδιά, και κατ’ επέκταση στις οικογένειές τους». Η Ομοσπονδία, προειδοποιεί επίσης ότι η κινητοποίηση αυτή έχει καθαρά προειδοποιητικό χαρακτήρα, επισημαίνοντας: «Θα ακολουθήσουν και άλλες, ακόμη πιο δυναμικές, για να αποφευχθεί η σχεδιαζόμενη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μικρά παιδιά, που είναι το μέλλον της χώρας μας. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Φτάνει πια με τις επιπόλαιες, ανεύθυνες και καταστροφικές πολιτικές και στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας».
Σημειώνεται πάντως ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Προσχολικής Αγωγής και Διαπαιδαγώγησης που έχει στις αρμοδιότητές του την αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Στην ημερήσια διάταξη είναι το θέμα που αφορά στη «Διεύρυνση – Επέκταση ωραρίου λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!