Στέφανος Γεωργιάδης: «Ζητάμε να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση και να γίνει εφαρμογή των μέτρων»

0
4686

«Όσο η αδιαφορία κάποιων για τα μέτρα συνεχίζεται, οι επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο»

Βάναυσα πλήττεται η επιχειρηματικότητα αυτήν την περίοδο από την πανδημία, δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Δράμας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Δράμας εξήγησε ότι τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η αγορά θα οδηγήσουν στο μέλλον σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα για την κοινωνία. Ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης χαρακτήρισε τη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη εποικοδομητική και διευκρίνισε ότι: «Το Επιμελητήριο της Δράμας τοποθετήθηκε στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος με την εφαρμογή των μέτρων και ενός ελεγκτικού μηχανισμού εκεί όπου πρέπει. Είπαμε και τονίσαμε ότι τα εμπορικά καταστήματα, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν είναι αυτές που προκαλούν συγχρωτισμό. Επίσης, ξεχωρίσαμε την εστίαση. Υπάρχουν επιχειρηματίες στην εστίαση που δεν προκαλούν συγχρωτισμό. Αντιθέτως, υπήρχαν ελάχιστες εξαιρέσεις που είχαν δημιουργήσει τα προβλήματα και πιστεύω ότι έχουν συνετιστεί. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, αυτό ζητήσαμε και με ειδικότερα προγράμματα από τη μεριά της Περιφέρειας».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Δράμας είπε ότι για τον εξοπλισμό covid στα εστιατόρια και τις ταβέρνες θα πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια ΑΜΘ: «Δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της λειτουργίας μια μικρή επιχείρηση υπό ασφυκτικές συνθήκες».
Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη να ελέγχονται οι καταναλωτές, διότι, όπως είπε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εφαρμογής των μέτρων. «Η Δράμα δεν έχει πληγεί από τους εμπόρους και τους επαγγελματίες. Έχει πληγεί από κάποιους οι οποίοι δεν σεβάστηκαν τα μέτρα. Εξακολουθούν πολλοί από αυτούς να λειτουργούν υπό άλλες συνθήκες. Επαναπαύθηκαν πίσω από το πράσινο χρώμα του υγειονομικού χάρτη και βρεθήκαμε σήμερα να είμαστε «κατακόκκινοι» και να δημιουργείται δυστυχώς το πρόβλημα με τους θανάτους σε μεγάλο αριθμό, κάτι που μας προβληματίζει όλους».
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας υπογράμμισε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιλήφθηκε πλήρως ότι: «H περιοχή μας χρήζει ειδικών συνθηκών. Το λέγαμε και ως Επιμελητήριο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί πλέον η αδιαφορία, διότι εμείς θέλουμε επιχειρήσεις ανοικτές. Όσο η αδιαφορία κάποιων για τα μέτρα συνεχίζεται, οι επιχειρήσεις οδηγούνται στο κλείσιμο. Αν κλείσουν αυτές οι επιχειρήσεις, δεν θα μπορέσει να κρατηθεί ούτε το Δημόσιο αλλά ούτε και η κοινωνία. Επομένως, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα. Είναι ένα δεκαήμερο ελέγχων. Αυτό μας είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Θα είναι ένα δεκαήμερο πραγματικής άσκησης για όλους μας, για να μπορέσουμε να αναταχθούμε και να πάμε στην περίοδο των Χριστουγέννων υπό συνθήκες λειτουργίας της αγοράς. Αν δεν λειτουργήσουμε τα Χριστούγεννα, λυπάμαι που το λέω, θα κλείσει το 90% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ