Στη Δράμα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

0
839

– Θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο στις 7 το απόγευμα
– Θ. Ξανθόπουλος: «Πρέπει να γίνει μια πανστρατιά των δημοκρατικών πολιτών, έτσι ώστε να αποτυπωθεί και στην κάλπη η προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας»


 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Προοδευτική Συμμαχία, κ. Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη της Δράμας σήμερα Τετάρτη όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας το απόγευμα στις 7.00 όπως έκανε γνωστό στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι λόγω του βεβαρημένου προγράμματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιηθεί μόνο η ομιλία στο Δημοτικό Ωδείο ενώ δεν θα υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα πρόγραμμα επισκέψεων ή συναντήσεων στην περιοχή μας. Ωστόσο με την ευκαιρία της ομιλίας του κ. Τσίπρα, θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στη Δράμα. Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα γίνεται μετά από πρόσκληση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου, όσο και της οργάνωσης του κόμματος σε τοπικό επίπεδο και θα διεξαχθεί μια ημέρα μετά την επίσκεψη του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Λαύριο.
«Είναι η δεύτερη φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έρχεται στην Δράμα, από την περίοδο της πανδημίας. Εκείνη την περίοδο που δυστυχώς υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο. Η νέα επίσκεψη του προέδρου είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή και να διατυπωθούν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε έρθει σε επικοινωνία με το γραφείο του προέδρου και τον έχουμε ενημερώσει για τα φλέγοντα προβλήματα της περιοχής, όπως ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης, τα προβλήματα του νοσοκομείου, τα ζητήματα της υποβάθμισης της επιθεώρησης εργασίας και τα συχνά δυστυχήματα στη λατομική ζώνη. «Όλα αυτά που αποτελούν τα επιμέρους προβλήματα του νομού είναι σε γνώση του προέδρου και θα αξιολογήσει κατά πόσο θα τα αναδείξει στην ομιλία του» τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος.
Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα, είναι η αφετηρία της πολύ κρίσιμης προεκλογικής περιόδου. Κρίσιμης κυρίως για τη χώρα. Η παρουσία του σηματοδοτεί και το ενδιαφέρον του για το νομό ειδικότερα αλλά και για την ελληνική περιφέρεια γενικότερα, τόνισε ο κ. Ξανθόπουλος και προσέθεσε: «Πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να είναι οργανωμένη και πρέπει να έχει συμμέτοχους τους πολίτες. Θυμίζω τη διαδικασία των περιφερειακών συνεδρίων που είχαμε ακολουθήσει ως ΣΥΡΙΖΑ, τα πορίσματα των οποίων πέταξε στο καλάθι των αχρήστων η ΝΔ. Σημασία έχει και η τελευταία ψήφος για να επιβεβαιωθεί η πολιτική μας άποψη ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας είναι μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη των εκλογών που έρχονται ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι πολύ δύσκολη. Έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα, στις ιδέες και στα στελέχη μας. Θεωρούμε ότι η μάχη μπορεί να είναι νικηφόρα και θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να πετύχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Επιδιώκουμε να έχουμε αύξηση των ποσοστών μας τόσο στη Δράμα όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο για να κατακτήσουμε την πρωτιά. Βέβαια σε αυτά τα πράγματα ο τελικός κριτής είναι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Θεωρούμε ότι θα πείσουμε έχοντας και κυβερνητική εμπειρία, από την οποία η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είδε βελτίωση στην καθημερινότητα της. Με βάση την εμπειρία της προηγούμενης διακυβέρνησης, θα προσπαθήσουμε να ανατάξουμε την κοινωνία από τα δεινά που έχει υποστεί, δηλαδή από την ακρίβεια, από την ενεργειακή φτώχεια, από την υποβάθμιση του κράτους δικαίου. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει μια πανστρατιά των δημοκρατικών πολιτών, έτσι ώστε να αποτυπωθεί και στην κάλπη η προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας».
Σημειώνεται ότι ήδη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοι βουλευτές είναι σε διαρκή κίνηση αυτή την περίοδο εν όψει και της μάχης των εθνικών εκλογών. Την Πέμπτη οι υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής έκαναν μια εξόρμηση ενημέρωσης ενόψει των επικείμενων εκλογών. Το ίδιο έγινε και χθες Τρίτη με στόχο ειδικά την ενημέρωση του κόσμου για την έλευση του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα. Πρόσκληση της τοπικής κοινωνίας στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει και σήμερα Τετάρτη.
Πάντως τα στελέχη του κόμματος στη Δράμα όλο αυτό το διάστημα έχουν διαρκή επαφή με την τοπική κοινωνία και αυτό που εισπράττουν όπως λένε είναι η συνεχής ανασφάλεια του κόσμου, σε σχέση κυρίως με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την αδυναμία που υπάρχει πλέον στον απλό πολίτη να «βγάλει» το μήνα, καθώς το εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών εξαντλείται περίπου στην δεύτερη εβδομάδα του μήνα σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει.
Όπως αναφέρει πάντως ο κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις για όλα αυτά τα ζητήματα για να εξηγήσει: «Εμείς λέμε αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών. Αυτή είναι μια δέσμη προτάσεων που έχει σχέση με τον πυρήνα του προβλήματος που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Έχουμε πει ότι ο μισθός θα ανέβει στα 880 ευρώ, από 800 που είχαμε προτείνει αρχικά, για να καλύψει και τον τρέχοντα πληθωρισμό. Μιλάμε για ευρύτατη ρύθμιση των χρεών για να μπορεί να υπάρξει προστασία της πρώτης κατοικίας και για μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης και του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, στο κατώτερο επιτρεπτό όριο από την ΕΕ. Έχουμε αναδείξει το πρόγραμμα των 50 ημερών. Αφήνω όμως τα υπόλοιπα εκτός για να έχει επιπλέον κίνητρα ο κόσμος να έρθει και να ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ