Στη φάση της κατασκευής από χθες το κολυμβητήριο

0
1160

– Με περίπου 4,5 εκατ. ευρώ η Raycap «σφράγισε» την υλοποίησή του
– Μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2024, αν όχι νωρίτερα, θα έχει παραδοθεί το έργο, λένε στα «Χ» εκπρόσωποι της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου


 

Υπογράφηκε την Τετάρτη το συμφωνητικό κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου με την ανάδοχο εταιρεία που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία, η οποία είναι η ίδια που είχε αναλάβει και την κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου της Δράμας.
Θεωρητικά οι εργασίες για την κατασκευή του έργου, που έχει τίτλο «Κατασκευή νέας στέγης και κτηρίων αποδυτηρίων για το νέο δημοτικό κολυμβητήριο Δράμας» άρχισαν χθες Πέμπτη. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου που περιλαμβάνεται στο συμφωνητικό είναι 15 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής του συμφωνητικού. Αυτό σημαίνει ότι το νέο κολυμβητήριο πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2024.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, κ. Ιωάννης Κιοσσές, το συμφωνητικό υπογράφηκε την Τετάρτη μεταξύ του Δήμου Δράμας και της εταιρείας ΜΠΑΛΛΙΑΝ Τεχνική Α.Ε., η οποία είναι η ανάδοχος του έργου. Το συγκεκριμένο συμφωνητικό κατασκευής του έργου καλύπτεται χρηματοδοτικά από τον κ. K. Αποστολίδη της Raycap με 4.000.000 ευρώ, ενώ για την κατασκευή του έργου ο Δήμος Δράμας θα διαθέσει επιπλέον 850.000 ευρώ (αρχικά το ποσό ήταν 724.000 ευρώ, αλλά μετά την τελευταία αναθεώρηση αυξήθηκε) για τον εξοπλισμό σε ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπως είπε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, ενώ συμπλήρωσε ότι μετά την υπογραφή του συμφωνητικού, ο ανάδοχος ξεκίνησε ήδη από χθες Πέμπτη τη διαδικασία για την κατασκευή του, κάνοντας διαμορφώσεις, ρίχνοντας μπετά και προχωρώντας την ανέγερση του κελύφους του κολυμβητηρίου, ενώ την ίδια ώρα ο Δήμος Δράμας τρέχει τη διαδικασία της προμήθειας του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που θα τοποθετηθεί στο νέο κολυμβητήριο.
Ο κ. Κιοσσές εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι το κτήριο θα είναι παραδομένο και έτοιμο προς χρήση τον Δεκέμβριο του 2023.
Πρέπει, πάντως, να υπενθυμιστεί ότι η Raycap, πέρα από το κατασκευαστικό μέρος του έργου, έχει ήδη διαθέσει 445.000 ευρώ μόνο για τις μελέτες, αλλά και για την καθαίρεση της παλιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων. Το έργο δεν φαίνεται πλέον ότι έχει μπροστά του άλλο γραφειοκρατικό εμπόδιο που θα μπορούσε να καθυστερήσει την ολοκλήρωσή του. Ίσως η σημαντικότερη δυσκολία μετά την απόφαση κατασκευής του από τον Δήμο Δράμας ήταν η εμπλοκή που υπήρχε με τους όρους δόμησης στην περιοχή. Ωστόσο, με τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος στη Βουλή και η οποία κατατέθηκε κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και είχε θέμα «Ειδικοί Όροι δόμησης για την ανέγερση νέου Δημοτικού Κολυμβητηρίου στον Δήμο Δράμας», τελικώς προσπεράστηκε το συγκεκριμένο εμπόδιο.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρεία Raycap, η οποία και στην περίπτωση αυτή έδειξε να είναι σημαντικός αρωγός στην ανάπτυξη της περιοχής, αφού μόνο για το έργο του νέου κολυμβητηρίου διέθεσε συνολικά περίπου 4,5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ