Στην απόφαση να καταδικάσει τη συμφωνία των Πρεσπών κατέληξε ο Δήμος της Δράμας

0
2154

Στην απόφαση να καταδικάσει την συνθήκη των Πρεσπών οδηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας κατά την τελευταία συνεδρίασή του μετά από σχετική πρόταση που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Στην πρότασή του βέβαια ο κ. Παπαεμμανουήλ έλεγε ότι θα πρέπει να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στον Δήμο, οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συνθήκης των Πρεσπών κάτι για το οποίο τελικώς δεν έλαβε κάποια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως επίσης δεν έλαβε απόφαση και για την επιπρόσθετη πρόταση που έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αυτοδιοίκηση Πολιτών” κ. Στέργιο Ηλιόπουλο ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να καταδικαστούν οι ακραίες συμπεριφορές και οι φωνές που χωρίζουν τον λαό σε “Προδότες” και “Φασίστες”. Όπως είπε χαρακτηριατικά μάλιστα ο κ. Ηλιόπουλος “δεν θα μιλήσω για τη συνθήκη των Πρεσπών ,άλλωστε το δημοτικό συμβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία έχει πάρει θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Σε χθεσινή δημοσκόπηση μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού συγκεκριμένα του ΣΚΑΙ το 62% ήταν κατά της συμφωνίας και το 38% υπέρ ή δεν εξέφρασε γνώμη. Θέλω σήμερα να απευθυνθώ στους δημοκράτες δημοτικούς συμβούλους για να υψώσουμε όλοι μαζί ένα τοίχο ενάντια σε αυτούς που διχάζουν τον Ελληνικό λαό.
Το 38% δεν είναι προδότες, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία του 62% δεν είναι φασίστες, πατριδοκάπηλοι κ.α. Υπάρχει όμως μια μικρή μειοψηφία που έχει εισχωρήσει μέσα στα συλλαλητήρια και ενισχύει, νομιμοποιεί φασιστικές συμπεριφορές. Αυτές τις συμπεριφορές τις ζήσαμε τούτες τις μέρες στην πόλη μας και ένα από τα θύματα είστε και εσείς κ. Δήμαρχε με τις επιθέσεις που δεχθήκατε από πρώην μέλη της παράταξης σας καθώς και από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Συμπερασματικά πρέπει ως Δ.Σ να βγάλουμε ένα κείμενο που να καταδικάζει αυτές τις ακραίες συμπεριφορές, να καταδικάζει το φασισμό που όσες φορές πήρε το πάνω χέρι ξεπουλήθηκε η πατρίδα μας. Καιρός είναι όλοι οι δημοκράτες πολίτες να διαλέξουμε στρατόπεδο προτού να είναι αργά”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της πρότασης να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι οι βουλευτές που υπερψήφισαν την συνθήκη των Πρεσπών ήρθε μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου να κηρύξει ανεπιθύμητους στον Δήμο τους βουλευτές που τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας.
Η συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας ήταν αναμενόμενη καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες το ζήτημα της συμφωνίας κυριάρχησε στην επικαιρότητα και συνοδεύτηκε από διαρκείς αντιδράσεις και συλλαλητήρια στο πλαίσιο της συζήτησης για την επικύρωση της συμφωνίας και τελικά την ψηφοφορία που προηγήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ