Στην οδό Ραιδεστού η 1η ΤΟΜΥ Δράμας

0
4467

Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 η έδρα της 1ης ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Δράμας, βρίσκεται πλέον στον ισόγειο χώρο διώροφου κτιρίου επί των οδών Σαγγαρίου 33 και Ραιδεστού όπως έγινε γνωστό με χθεσινή απόφαση του διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημητρίου Τσαλικάκη.

Η 1η ΤΟΜΥ φιλοξενούνταν στο Κέντρο Υγείας Δράμας (στο κτίριο του ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ) έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο κτίριο της οδού Ραιδεστού όπου όπως έγινε γνωστό θα λειτουργεί εφεξής η 1η ΤΟΜΥ.
Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος αυτός βρίσκεται σε οίκημα επί της οδού Ραιδεστού στον αριθμό 33. Πρόκειται για ισόγειο χώρο διώροφου κτιρίου στην ανατολική πλευρά της πόλης της Δράμας, που δίνει την δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στους ασθενείς. Το ακίνητο εμβαδού περίπου 172τ.μ., είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διαθέτει πέντε χώρους και τρία W.C., εκ των οποίων το ένα για ΑμεΑ. Επίσης αποτελείται από έναν μεγάλο κεντρικό χώρο υποδοχής, τρεις μεγάλες αίθουσες και δύο μικρότερες. Η κεντρική είσοδος, με ένα σκαλοπάτι, διαθέτει μεταλλική ράμπα μικρής κλίσης ώστε να εξυπηρετεί ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα.
Η μίσθωση του χώρου, ο οποίος έχει υποστεί μετατροπές για τις ανάγκες της ΤΟΜΥ έχει γίνει με απευθείας συμφωνία για χρονικό διάστημα τριών ετών.
Η μετάβαση της ΤΟΜΥ στον χώρο όπου πρόκειται να φιλοξενηθεί μόνιμα επρόκειτο να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως είχε δηλώσει στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρώην διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ευστράτιος Πλωμαρίτης. Ο ίδιος τότε απαντώντας στο ερώτημα για την καθυστέρηση, των υπολοίπων ΤΟΜΥ στη Δράμα είχε επισημάνει ότι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος απόπλευράς ιατρών.
Η 1η ΤΟΜΥ θα αποτελείται από πέντε άτομα και μόνο μια γιατρό (παιδίατρο). Περιοχή ευθύνης της είναι τα όρια του δήμου Δράμας και μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 12.000 κατοίκους. Η ΤΟΜΥ θα λειτουργήσει με μια παιδίατρο, μία νοσηλεύτρια, μια κοινωνική λειτουργό, και δυο διοικητικούς υπαλλήλους.
Οι αλλαγές σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό
Το προσωπικό που διατίθεται πάντως είναι λιγότερο απο τον προβλεπόμενο αριθμό στελεχών. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό σε κάθε ΤΟΜΥ θα πρέπει να υπάρχουν τέσσερις γενικοί γιατροί ή παθολόγοι, ένας παιδίατρος, δύο νοσηλευτές, δύο επισκέπτες υγείας, ένας κοινωνικός λειτουργός και δύο διοικητικοί υπάλληλοι.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες της ΤΟΜΥ θα παρέχονται από τις 07:00 έως τις 15:00. Το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού ΤΟΜΥ είναι επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε μία βάρδια ως ακολούθως: από τις 08:00 έως τις 15:00.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ