Στην τρίτη θέση πανελλαδικά, ομάδα ρομποτικής από τη Δράμα

0
6909

Βραβεύτηκε το πρωί της Παρασκευής από τον Δήμαρχο Δράμας

Βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Δράμας η παιδική ομάδα ρομποτικής robo-inventors του φροντιστηρίου @robot’s και η εκπαιδευτικός τους, κ. Μαρία Σαρπότα, που κατέλαβαν την τρίτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas 2021.
Η ομάδα ρομποτικής διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πανελλαδικά στην κατηγορία open Δημοτικού, μεταξύ 75 ομάδων που συμμετείχαν. Η ομάδα robo-inventors που συμμετείχε για τέταρτη χρονιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, αναδείχθηκε παράλληλα και πρώτη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τα παιδιά που συμμετείχαν είναι της πέμπτης και της έκτης τάξης του Δημοτικού και πρόκειται για τους Απόστολο Καραγιαννίδη, Γιώργο Μιχαλακόπουλο, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Χάρη Καρυπίδη, και Χρύσα Τουκματσή.
Φέτος το project είχε θέμα τις εφευρέσεις, από την εποχή του Αρχιμήδη έως την εποχή του Leonardo da Vinci. O διαγωνισμός έγινε εξ αποστάσεως λόγω της επικρατούσας υγειονομικής κατάστασης, στις 26 Ιουνίου.

Συνάντηση των παιδιών με τον Δήμαρχο Δράμας
Το έργο της ομάδας παρουσιάστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Δράμας, στο πλαίσιο της βράβευσης των μαθητών και της εκπαιδευτικού τους από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο.
Όπως είπε η εκπαιδευτικός των παιδιών κ. Σαρπότα, είπε ότι η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια διαθεματική επιστήμη στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσονται πολλά πεδία, όπως η μηχανική, η πληροφορική και η τέχνη.
Ο Δήμαρχος Δράμας απευθυνόμενος στα παιδιά της ομάδας ανέφερε: «Εντυπωσιακή η δουλειά σας και μπράβο σας. Ειλικρινά θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για όλο αυτό το επίτευγμά σας, να πάρετε μέρος σε αυτό το διαγωνισμό και μάλιστα να βγείτε και να πάρετε την τρίτη θέση. Είναι πάρα πολύ τιμητική αυτή η θέση και για εσάς τους ίδιους και για τους γονείς σας, αλλά και για όλη τη Δράμα. Η ρομποτική όπως ξέρετε είναι η σύγχρονη εξέλιξη όλων των πραγμάτων. Εδώ στον Δήμο, ετοιμάσαμε να σας δώσουμε κάποιους επαίνους, για να επιβραβεύσουμε αυτή σας την προσπάθεια και να τονίσουμε ως πόλη και ως Δήμος, ότι σε αυτή σας την προσπάθεια, ο Δήμος, όπου μπορεί θα είναι κοντά σας». Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δράμας, απένειμε τους επαίνους στα μέλη της ομάδας που διακρίθηκε.
Τα παιδιά ενημέρωσαν τον Δήμαρχο ότι στόχος τους είναι η Ολυμπιάδα Ρομποτικής αλλά και ότι πριν από αυτό θέλουν να αναδειχθούν πρώτα στην Ελλάδα. Μάλιστα ως ανταπόδοση της τιμής που έγινε στην ομάδα, η εκπαιδευτικός των παιδιών η κ. Σαρπότα, έδωσε στον Δήμαρχο Δράμας μια αναμνηστική κούπα του φροντιστηρίου.
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός ρομποτικής πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά από την WRO Hellas. Για το σχολικό έτος 2020-2021, ο διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να γίνουν κατανοητές από τους μαθητές οι φυσικές επιστήμες, ο προγραμματισμός και ο αυτοματισμός, να μάθουν να σκέφτονται σαν μηχανικοί και να αναπτύσσουν την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα διερευνώντας την δημιουργικότητά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ