Στήριξη με το σταγονόμετρο

Ανάγκη να αυξηθούν τα κονδύλια ενίσχυσης του αθλητισμού στην πόλη της Δράμας

0
2378

Ομόφωνα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας να προχωρήσει στην επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων το απόγευμα της Τετάρτης. Οι επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων έγιναν, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάλογα με την δυναμική που εμφανίζει το κάθε σωματείο. Το ποσό που κατανεμήθηκε μέχρι στιγμής για 24 σωματεία είναι συνολικά 24.600 ευρώ.

Οι επιχορηγήσεις των αθλητικών σωματείων έγιναν, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανάλογα με την δυναμική που εμφανίζει το κάθε σωματείο. Το ποσό που κατανεμήθηκε μέχρι στιγμής για 24 σωματεία είναι συνολικά 24.600 ευρώ.
Για την κατανομή των ποσών κατατέθηκαν αιτήσεις απο τους συλλόγους με τις οποίες προσκομίστηκε και το πρόγραμμα δράσης τους και επίσης οι ανάγκες που έχουν. Για την κατανομή των ποσών λήφθηκε υπόψη η κατηγορία που παίζουν τα αθλητικά σωματεία και η δράση που παρουσιάζουν οι υπόλοιποι αθλητικοί σύλλογοι.
Οι 24 αθλητικοί σύλλογοι που επιχορηγούνται είναι: O Πανδραμαϊκός ΑΟ Δράμας, ο ΑΣ Ορφέας Χωριστής, ο Γυμναστικός Σύλλογος “Η Δόξα”, ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού, ο ΓΣ Νέας Κρώμνης “Ακρίτας”, ο ΜΑΣ Απόλλων Νέας Σεβάστειας, ο ΑΜΣ Ηρακλής Μαυροβάτου, ο ΓΣ Φίλιππος Δράμας, ο ΠΣ Μαυραετοί Αθ. Δουμπέσας, ο ΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου, ο ΓΣ Άρης Αμπελακίων, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, ο ΑΣ Τιτάνες Δράμας, ο ΑΣ ΤΑΕ KWON DO ΔΡΑΜΑΣ ZEN, ο Γυμναστικός Σύλλογος Δράμας, ο ΓΣ Δράμα ’86, οι Βετεράνοι χειροσφαίρισης Δράμας, ο Σύλλογος Κλασσικού Αθλητισμού Δράμας, ο Σύλλογος Άρσης Βαρών Δράμας “Ο Βύβων”, ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας, ο Μορφωτικός Αθλητικός όμιλος Γαλαξίας Δράμας, ο ΑΣΕ Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας, ο ΑΣ Άρτεμις Δράμας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Δράμας.
Στις τοποθετήσεις που έγιναν για το ίδιο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Στέργιος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι θα έπρεπε να γίνει διαπαραταξιακή και για τους αθλητικούς συλλόγους και να εξετασθούν οι δραστηριότητές τους αναλυτικά όπως οι προϋπολογισμοί τους. Ο κ. Ηλιόπουλος κατέθεσε και την επιφύλαξή του για το κατά πόσο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου η θητεία λήγει στις 30 Αυγούστου, αν θα πρέπει να αποφασίσει για την κατανομή των επιχορηγήσεων στα αθλητικά σωματεία ή εάν θα έπρεπε να αποφασίσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είπε ότι τα χρήματα που κατανέμονται στους αθλητικούς όσο και στους πολιτιστικούς συλλόγους είναι λίγα. Πρόσθεσε ακόμη ενώ είχε ψηφιστεί να τεθούν κριτήρια στην επιχορήγηση των πολιτιστικών συλλόγων και έγινε συζήτηση για το κατά πόσο αυτό μπορεί να γίνει και στην περίπτωση των αθλητικών συλλόγων, τελικώς ήρθε η απόφαση για την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς προηγούμενη συζήτηση.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης είπε ότι στην κατανομή δεν διαπιστώνεται μεροληψία. Πρόσθεσε επίσης “Διαχειριζόμαστε την φτώχεια μας. Οι σύλλογοι χρειάζονται τα χρήματα αυτά άμεσα. Εάν το θέμα των επιχορηγήσεων μεταφερόταν στην επόμενη δημοτική αρχή, οι αθλητικοί σύλλογοι θα βρισκόταν εκτεθιμένοι” αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μεσολαβούσε πολύ μεγάλο διάστημα την στιγμή που οι αθλητικοί σύλλογοι χρειάζονται τα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ