Στις 12 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι ετήσιες απονομές βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ

0
5152
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη εκδήλωση απονομής βραβείων της ΚΥΚΛΩΨ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μαρμάρινο Σπίτι της Αγίας Βαρβάρας

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Μαρμάρινο Σπίτι της Αγίας Βαρβάρας θα πραγματοποιηθεί φέτος η ετήσια εκδήλωση απονομής βραβείων στις κατηγορίες: του Επιστήμονα, του Αγρότη/Κτηνοτρόφου και του Αθλητή από την ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ που εδρεύει στη Δράμα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και η απονομή διακρίσεων στο πλαίσιο του 3ου φωτογραφικού διαγωνισμού με θέμα «Τα νερά της Αγίας Βαρβάρας Δράμας».
Όπως ανακοίνωσε η ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, ο φετινός διαγωνισμός έχει σκοπό να φέρει στο προσκήνιο τις φυσικές ομορφιές της Δράμας, να προβάλει τα μνημεία της ιστορίας της, τη φυσιογνωμία του αστικού και γενικότερα του δομημένου τοπίου της περιοχής, καθώς και να απαθανατίσει εκφάνσεις από τη ζωή των κατοίκων της. Με την πάροδο του χρόνου, από το υλικό αυτό, θα δημιουργηθεί μία πολύτιμη μαρτυρία για τον τόπο, καταγραφικής και αισθητικής αξίας, μέσα από τον φακό των διαγωνιζομένων φωτογράφων. Την εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει γνωστό και το θέμα του επόμενου φωτογραφικού διαγωνισμού, θα παρουσιάσει και φέτος ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιάννης Ξανθούλης.
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι η εκδήλωση λόγω καιρού είχε γίνει στην αίθουσα του ξενοδοχείου Hydrama. Η ΚΥΚΛΩΨ είχε απονείμει βραβεία στις κατηγορίες του καλύτερου επιστήμονα, του καλύτερου αγρότη/κτηνοτρόφου και του καλύτερου φωτογράφου. Το βραβείο του καλύτερου επιστήμονα της χρονιάς απονεμήθηκε στον Μόσχο Μορφακίδη, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γρανάδας μεταξύ άλλων και για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Ο κ. Μορφακίδης είναι πολυβραβευμένος επιστήμονας, ο οποίος έχει γράψει 11 βιβλία και περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα.
Το βραβείο του καλύτερου αγρότη/κτηνοτρόφου απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Αγροκτηνοτροφικού Βιομηχανικού Συνεταιρισμού «Μενοίκιο» Βασίλη Μελενεκλή, ο οποίος ξεκίνησε τη διάθεση κατσικίσιου γάλακτος 6 ημερών στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και διαθέτει πιστοποιημένα προϊόντα με ΙSO 22000 τα οποία διατίθενται και σε χώρες όπως η Ολλανδία, η Ρουμανία ή η Βουλγαρία.
Το βραβείο του καλύτερου φωτογράφου επιδόθηκε στον Νίκο Πέτρου που επελέγη για την πολύχρονη προσφορά του στην ανάδειξη της δραμινής φύσης όσο και για το σύνολο του έργου του.
Τιμήθηκαν, επίσης, για τη συνεργασία-προσφορά τους ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, ο Γιάννης Ζερβάκης του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και η Ειρήνη Γερουλάνου από το Μουσείο Μπενάκη, όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση με τίτλο: «Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της».
Στην ίδια εκδήλωση είχε γίνει και η παρουσίαση της αποκατάστασης του συγκροτήματος Αναστασιάδη. Την εκδήλωση που είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν πολλοί Δραμινοί. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, αρχιτέκτονες οι οποίοι ασχολούνται με την αποκατάσταση του εμβληματικού συγκροτήματος του κτιρίου Αναστασιάδη (Το γνωστό και ως Μαρμάρινο Σπίτι της Αγίας Βαρβάρας) που χτίστηκε το 1875, αναφέρθηκαν σε αυτή την προσπάθεια και στη μελλοντική χρήση των χώρων στους οποίους θα εκτίθεται συλλογή φωτογραφικών μηχανών και παράλληλα θα αποτελεί την έδρα της ΑΜΚΕ ΚΥΚΛΩΨ.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι από τον δημοσιογράφο – συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη είχε γίνει γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη μια σπουδαία πρωτοβουλία από την ΚΥΚΛΩΨ, που αφορά στην ψηφιοποίηση παλαιών φωτογραφιών οι οποίες φανερώνουν την κοινωνική δομή, τα ιστορικά δρώμενα της Δράμας και ανήκουν σε συμπολίτες μας, στους οποίους και θα επιστραφούν. Ήδη ένας αριθμός φωτογραφικού υλικού αυτού του τύπου έχει συγκεντρωθεί στα γραφεία της ΚΥΚΛΩΨ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Ξανθούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ