Στις κάλπες προσήλθαν μετά από 2,5 χρόνια οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας

0
4929

Λ. Αρτεμιάδης στα «Χ»: «Στις φετινές εκλογές υπήρχαν πέντε ψηφοδέλτια, περισσότερα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση»


Μετά από δυόμιση χρόνια, λόγω των παρατάσεων που είχαν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, εξαιτίας της πανδημίας, διεξήχθησαν χθες Τετάρτη 1 Ιουνίου, στο χώρο του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, οι εκλογές για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, για τους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, και για τους αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Νομού Δράμας.
Στην ψηφοφορία είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν περίπου 600 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Λάζαρος Αρτεμιάδης, τονίζοντας ότι η χρονική διάρκεια της ψηφοφορίας ήταν από τις 1.15 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα. Στις φετινές εκλογές υπήρχαν πέντε ψηφοδέλτια, περισσότερα από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση που συμμετείχαν 3 ψηφοδέλτια, γεγονός που ο κ. Αρτεμιάδης χαρακτήρισε θετικό γιατί έτσι υπάρχει ποικιλία θέσεων και απόψεων.
Ο ίδιος τόνισε, ότι στα θέματα που αυτή την περίοδο αφορούν κατά κύριο λόγο τον κλάδο των εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι και το μισθολογικό. “Σήμερα, έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το βάρος της ακρίβειας, είναι πολύ βαρύ, όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς βέβαια, αλλά και όλα τα νοικοκυριά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να δει αυτό το θέμα και από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να αρχίσουν να αντιδρούν για να φανεί το πρόβλημα της δυσαρέσκειας που υπάρχει” Ωστόσο όπως είπε ο κ. Αρτεμιάδης, υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα, κυρίως εκπαιδευτικά που απασχολούν τον κλάδο και με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί το νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές. Διευκρίνισε ότι αυτά αφορούν τη λειτουργία των σχολείων με το αναγκαίο προσωπικό, το οποίο, όπως είπε, θα πρέπει να βρίσκεται στα σχολεία από την πρώτη στιγμή και όχι μέσα στη διάρκεια της χρονιάς να παρουσιάζονται ελλείψεις και κενά. Ο ίδιος είπε ότι “Υπάρχουν ζητήματα και στην Ειδική Αγωγή αλλά και στις νηπιαγωγούς οι οποίες εργάζονται μέχρι την λήξη της θητείας τους με 25 και 30 ώρες, ενώ οι υπόλοιποι ακολουθούν μείωση ωραρίου, με την πάροδο των χρόνων υπηρεσίας. Παράλληλα θα πρέπει να δούμε και το τι σκοπεύει να κάνει η παρούσα κυβέρνηση, η οποία μπαίνει σε μια λογική “Αριστείας” και λειτουργεί συνεχώς με αυτό το σκεπτικό. Παράλληλα έφερε και την αξιολόγηση η οποία δημιούργησε ένα σωρό ζητήματα διότι ήταν κάτι που τέθηκε χωρίς διάλογο και χωρίς να ρωτηθούν οι ομοσπονδίες”.
Να σημειωθεί ότι η Γενική Συνέλευση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που γίνεται κάθε φορά πριν τις εκλογές των οργάνων τους, φέτος δεν έγινε διότι το Υπουργείο Παιδείας δεν χορήγησε άδεια για κάτι τέτοιο, κάτι που οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν αρνητική εξέλιξη. Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας αποτελείται από 9 άτομα αλλά πιθανόν να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση ανάλογα με την προσέλευση στην ψηφοφορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ