Στις κάλπες προσήλθαν οι υπάλληλοι των δήμων της Δράμας για την ανάδειξη του υπηρεσιακού συμβουλίου υπαλλήλων ΟΤΑ

0
418

Στις κάλπες προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη του υπηρεσιακού συμβουλίου υπαλλήλων ΟΤΑ Nομού Δράμας, προσήλθαν οι υπάλληλοι των δήμων την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.
Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζόγλου, που πλειοψήφησε στις εκλογές του προσωπικού των μονίμων υπαλλήλων για το προσωπικό της κατηγορίας των μονίμων υπαλλήλων, ψήφισαν 177 από τους 415 συνολικά εγγεγραμμένους και οι δυο πρώτοι σε ψήφους ήταν ο κ. Εμμανουήλ Καλαϊτζόγλου 129 ψήφους και η κα Γιάννα Καραγαϊτάνη με 102 ψήφους. Για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου ψήφισαν 83 από τους 150 εγγεγραμμένους συνολικά. Οι δύο πρώτοι σε ψήφους έλαβαν: H κα Σοφία Μαχαιρίδου 46 ψήφους και ο κ. Νικόλαος Τοπάλογλου 29 ψήφους. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας θα σταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, η οποία θα βγάλει απόφαση για τη συγκρότηση του σώματος στο υπηρεσιακό συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ στο οποίο ορίζονται και τρία μέλη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το νέο υπηρεσιακό συμβούλιο χειρίζεται ζητήματα προαγωγών, οργανισμών εσωτερικής υπηρεσίας, μετατάξεων, επιλογών προϊσταμένων κλπ.
Την ίδια στιγμή τα εργασιακά προβλήματα του κλάδου παραμένουν
Κι αν το ζήτημα του υπηρεσιακού συμβουλίου υπαλλήλων ΟΤΑ είναι ένα ζήτημα καθαρά υπηρεσιακό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ αφορούν και κάθε συναλλασσόμενο πολίτη με τους δήμους. Προβλήματα που δυστυχώς παραμένουν και επηρεάζουν όχι μόνο την εργασία των υπαλλήλων αλλά και την αμεσότητα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Ένα από αυτά τα προβλήματα που δημιουργεί σοβαρές δυσχέρειες είναι το ζήτημα της υποστελέχωσης υπογραμμίζει στα “Χ” ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Δράμας κ. Γιάννης Τσιάρας. Τόσο το ζήτημα της υποστελέχωσης που δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία των δήμων, όσο και η μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων και η διαγραφόμενη τάση ιδιωτικοποίησης τμημάτων των υπηρεσιών των δήμων είναι κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους στους ΟΤΑ σημειώνει ο ίδιος. Ειδικότερα για το δήμος της Δράμας, το πρόβλημα της υποστελέχωσης αγγίζει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες με πρώτη τη διεύθυνση οικονομικών, αλλά και τον τομέα της καθαριότητας, του πρασίνου, του προγραμματισμού, ακόμη και της τεχνικής υπηρεσίας. Πρόβλημα υποστελέχωσης υπάρχει και στην πολεοδομία που τα τελευταία χρόνια μεταφέρθηκε στον Δήμο Δράμας και παρά το γεγονός ότι το προσωπικό της μειώθηκε, αυξήθηκαν κατά πολύ οι αρμοδιότητές της.
Όσον αφορά την οικονομική υπηρεσία του δήμου, η υποστελέχωση δημιουργεί πολλά προβλήματα και στους πολίτες πέρα από τους ίδιους τους υπαλλήλους. Η έλλειψη προσωπικού συνεπάγεται καθυστερήσεις στις πληρωμές των πολιτών που αναλαμβάνουν την εκτέλεση έργων για λογαριασμό του δήμου και τελικά καθυστερούν να πληρωθούν επί 3 ή 4 μήνες, κάτι που δημιουργεί προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ