Στο κάδρο ο αγώνας μπαράζ Άρης Καλαμώνα – Κεραυνός Αρκαδικού 0-1

0
1683

Στο μοναδικό αθλητικό γεγονός για το Σαββατοκύριακο ο Κεραυνός Αρκαδικού χτύπησε τον Άρη Καλαμώνα και κατάφερε να πάρει την άνοδο στην Α΄κατηγορία. Με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα μπαράζ έκανε την υπέρβαση και κατάφερε να ανέβει επίπεδο. Από την άλλη μεριά ο Άρης Καλαμώνα που έδωσε και αυτός τον αγώνα του δεν κατάφερε να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία. Η θέση που πήρε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν έφτανε και αφού δεν μπόρεσε να πάρει την νίκη στα μπαράζ από την νέα σεζόν θα αγωνίζεται και πάλι στην Β΄κατηγορία. Δίκαιο το αποτέλεσμα και άξια άνοδος για το Αρκαδικό.

Αναλυτικά
Στο 5΄γκολ για το Αρκαδικό όταν ο Χαραλαμπίδης πέρασε έξυπνα την μπάλα στον Ορφανίδη και με εξαιρετικό πλασέ κάνει το 0-1.
Στο 8΄ ο Ιωαννίδης με έξοχη ντρίπλα, αποφεύγει τον Καζάκη και βγάζει μια επικίνδυνη σέντρα, με τον Κοπαράνη να κάνει το σουτ η μπάλα να βρίσκει σε πόδια αμυνομένων του Κεραυνού και περνά πλάγιο άουτ.
Στο 17΄ καλή σέντρα και λάθος εκτίμηση από τον Μπρατζιώτη δίνει την ευκαιρία στον Καλαμώνα με τον Ιωαννίδη αλλά και πάλι η μπάλα βρίσκει σε πόδια και σε δεύτερο χρόνο μπλοκάρει την μπάλα.
Στο 20΄ο Μιχαήλ κάνει την πάσα εντός περιοχής στον Χαραλαμπίδη που κάνει το πλασέ και αποκρούει ο Καρακούσης σε κόρνερ.
Στο 25΄ επικίνδυνη αντεπίθεση για το Αρκαδικό και μπλοκάρει ο Καρακούσης με υπερένταση.
Στο 27΄ ο Μιχαήλ κάνει την ωραία σέντρα με το έξω μέρος του ποδιού. Ο Χαραλαμπίδης κάνει την προβολή με την μπάλα να βγαίνει άουτ. Σημαντική ευκαιρία για το 0-2 για το Αρκαδικό.
Στο 30΄ αναγκαστική αλλαγή για τον Καλαμώνα με τον Χατζησωτηριάδη να βγαίνει με πόνους στο γόνατο.
Στο 31΄σουτ του Μελλίδη μετά από πολύ καλή τρίπλα με την μπάλα να βγαίνει σε κόρνερ μετά από κόντρα.
Στο 33΄ καλό γύρισμα από τον Μωυσιάδη το σουτ του Μελλίδη η μπάλα κόβεται από τον Κοπαράνη.
Στο 35΄ο Κοπαράνης με συνέχεια μπλοκ αποσωβεί τον κίνδυνο για την εστία του Καρακούση.
Στο 38΄ο νεοεισελθών Δεληκωστίδης κάνει ένα μακρινό πλασε με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι. Πλασε από τα 40 μέτρα.
Στο 39΄ κόρνερ για τον Καλαμώνα με τον Αγάπωβ στο δεύτερο δοκάρι, κάνει το σουτ ο Αρβανιτίδης με το αριστερό με την μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και με πολύ δύναμη.
Στο 45΄ το σουτ από τον Κοπαράνη η μπάλα κόντραρε στον Μωυσιάδη και βγήκε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Στο 50΄ ο Μελλίδης πατά στην περιοχή αλλά δεν μπορεί να έρθει σε καλή θέση και γυρνά πίσω στον Μιχαήλ που σουτάρει έξω από την εστία.
Στο 52΄ ο Μύλο κάνει μια σέντρα σουτ στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να φέυγει άουτ.
Στο 55΄ο Αγάπωβ κάνει την κεφαλιά ανενόχλητος αλλά η μπάλα φεύγει άουτ. Ανέβασαν την πίεση τους οι παίκτες του Καλαμώνα.
Στο 65΄ ο Μύλο κάνει την προωθημένη πάσα αλλά δεν εκμεταλεύονται την περίσταση και το λάθος του Ψυχράμη οι επιθετικοί του Καλαμώνα και ο Μπρατζιώτης πέφτει και μπλοκάρει σωτήρια.
Ο Καλαμώνας έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα αλλά δεν δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή του Αρκαδικού.
Στο 70΄ ο Μιχαήλ εκτελεί το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι γύρισμα του Αποστολίδη με την μπάλα να βγαίνει κόρνερ. Μετά από ώρα το Αρκαδικό βγαίνει μπροστά. Μπλοκάρει ο Καρακούσης για τον Καλαμώνα και δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο 75΄ κόρνερ για τον Καλαμώνα μετά από λάθος εκτίμηση του Μπρατζιώτη που περνά χωρίς πρόβλημα για την άμυνα του Κεραυνού.
Με αμυντικούς προσανατολισμούς ο Κεραυνός Αρκαδικού που θέλει να διαφυλάξει το 0-1.
Στο 80΄ο Μελλίδης μετά από πάσα του Ματσίνη κάνει το σουτ ο Καρακούσης με εξαιρετική επέμβαση κρατά όρθια την ομάδα του.
Στο 85΄ και πάλι ο Μελλίδης πατά περιοχή κάνει την σέντρα για τον Βασιλειάδη που κερδίζει ένα πλάγιο άουτ και πολύτιμο χρόνο.
Στο 87΄φάουλ σε πολύ καλή θέση για τον Καλαμώνα. Ο Αγάπωβ εκτελεί με την μπάλα να βγαίνει άουτ.
Συνεχή γεμίσματα από τον Καλαμώνα με τον Μπρατζιώτη να διώχνει.
Στο 90΄ο Βασιλειάδης κάνει το πλασέ με την μπάλα να βρίσκει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων. Ευκαιρία να καθαρίσει την άνοδο ο Κεραυνός.
Τέλος αγώνα στο Φωτολίβος, άνοδος για το Αρκαδικό μετά από 7 χρόνια στην Α΄κατηγορία. Υποβιβασμός για τον Καλαμώνα μετά την περσινή άνοδο.
Άψογη η διαιτησία των Γεωργιτσόπουλου-Ραβίκαλη και Πατσιάδη.

Συνθέσεις ομάδων
Άρης Καλαμώνα. Καρακούσης, Πρίτσιου, Ιωαννίδης Χ., Αρβανιτίδης, Κοπαράνης, Χατζησωτηριάδης(30΄Δεληκωστίδης), Δημητρίου(60΄Μακρυγιάννης), Αγάπωβ, Παπαδόπουλος, Μύλο(70΄Πατσούκης), Ιωαννίδης Σ.
Κεραυνός Αρκαδικού. Μπρατζιώτης, Τσέλας, Ορφανίδης, Καζάκης, Μωυσιάδης, Χαραλαμπίδης(84΄ Παυλίδης), Αποστολίδης, Αθανασιάδης(55΄Βασιλειάδης), Μιχαήλ(70΄Μαντσίνης), Ψυχράμης, Μελλίδης(90΄Ποιμενίδης),

Δηλώσεις Φεστερίδη Στέφανου
Ήταν μια επίπονη διαδικασία από την στιγμή που χάσαμε το παιχνίδι στην Καλλίφυτο. Όλα τα παιδιά και εγώ πιστεύαμε σε αυτό το κατόρθωμα που έγινε και ανεβάσαμε την ομάδα μέσα από την διαδικασία των μπαράζ. Κάναμε τρεις νίκες και νομίζω δίκαια επικρατήσαμε χωρίς να θέλω να μειώσω τις υπόλοιπες ομάδες που έκαναν ένα δίκαιο παιχνίδι. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα του Άρη Καλαμώνα που ήταν ανταγωνιστική και του εύχομαι να επανέλθουν άμεσα στην Α΄κατηγορία. Από εκεί και πέρα με το ξεκίνημα του παιχνιδιού μπήκαμε πάρα πολύ δυνατά ευτυχίσαμε να προηγηθούμε πολύ νωρίς με ένα καταπληκτικό γκολ. Θεωρώ ότι κυριαρχήσαμε στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειληθούμε. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε το σκορ παρόλα αυτά είχαμε την καλύτερη στιγμή για να καθαρίσουμε το παιχνίδι. Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και αναγκαστικά στο τελευταίο δεκάλεπτο οπισθοχωρήσαμε. Ηρθε η ώρα να ξεκουραστούμε και μετά από 10 μέρες να δούμε πως θα φτιάξουμε την ομάδα για την νέα σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ομάδας Άρη Κοτανίδη, το Χρήστο Φεστερίδη και νιώθω ευγνωμοσύνη που συνεργάζομαι με τους ποδοσφαιριστές που είχα φέτος.

Δηλώσεις προέδρου Καλαμώνα Καράκελε Γιώργου
Εγώ από την μεριά μου θέλω να ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη από όλους του Καλαμωνιώτες. Η ομάδα και εγώ προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό την φετινή σεζόν. Από εκεί και πέρα ήταν κάτι πολύ δύσκολο και ίσως κάναμε και την υπέρβαση. Κάναμε έναν τίμιο και δίκαιο αγώνα για να κρατήσουμε την ομάδα στην Α΄κατηγορία. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αλλά ξέρουμε ότι κάναμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουμε την ομάδα του χωριού μας σε καλό αγωνιστικό επίπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν για να γίνει αυτή η προσπάθεια. Καλό καλοκαίρι σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ