Στο μικροσκόπιο τα γεύματα του Μουσικού

0
2408

Δεσμεύτηκαν 380 δείγματα με σβησμένες τις ημερομηνίες προτεινόμενης ανάλωσης, τη Δευτέρα

Ερωτηματικά προέκυψαν για τα πρόχειρα γεύματα που λαμβάνουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Δράμας και συγκεκριμένα τα γεύματα (σάντουιτς) που περίσσεψαν (συγκεκριμένα την Δευτέρα) μετά την διανομή στο σχολείο.

Τα 380 ή κατ’ άλλους 165 πρόχειρα γεύματα είχαν αλλοιωμένη προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης και επάνω σε αυτήν υπήρχε πρόσθετη (νεώτερη) ημερομηνία σύμφωνα με όσα είπαν στα ΧΡΟΝΙΚΑ υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την στιγμή που διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο ζήτημα, οι υπεύθυνοι του σχολείου επικοινώνησαν άμεσα με το αρμόδιο τμήμα υγείας του Δήμου Δράμας όπως και το αντίστοιχο τμήμα προμηθειών. Ενημέρωσαν επίσης την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες. Στο σχολείο έσπευσαν την Δευτέρα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών υγείας και του τμήματος Κτηνιατρικής Δράμας.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν τα συγκεκριμένα προϊόντα που παρέχονται ως πρόχειρα γεύματα ήταν ή όχι αλλοιωμένα. Τα 380 δείγματα (ο αριθμός προκύπτει από το τμήμα Κτηνιατρικής) δεσμεύτηκαν και απεστάλησαν στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Καβάλας, όπως είπε χθες Τρίτη, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο διευθυντής του τμήματος Κτηνιατρικής της Δράμας κ. Ανέστης Παπαδούδης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τουλάχιστον μακροσκοπικά (οπτικά) τα τρόφιμα δεν φάνηκαν να είναι αλλοιωμένα αλλά αυτό είναι κάτι που θα διαπιστωθεί με βεβαιότητα μετά την μικροβιολογική εξέταση στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Καβάλας όπου απεστάλησαν για έλεγχο. Στα ίδια γεύματα η προτεινόμενη ημερομηνία ανάλωσης είχε λήξει και τα προϊόντα δεν θα έπρεπε να δοθούν για κατανάλωση όπως είπε ο Διευθυντής του τμήματος Κτηνιατρικής Δράμας.
Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, κ. Σπυρίδων Κιουλάνης, είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι η διεύθυνση ενημερώθηκε από το Μουσικό Σχολείο, με κοινοποίηση που έλαβε χθες Τρίτη. Στο ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη προς τον Δήμο Δράμας και κοινοποιήθηκε, όπως προαναφέρθηκε, στην ΔΔΕ Δράμας, γινόταν γνωστό ότι βρέθηκαν 165 σάντουιτς τα οποία εστάλησαν για έλεγχο και σε αυτά είχε σβηστεί η ημερομηνία λήξης.
Παραμένει άγνωστο πάντως εάν η χορήγηση των πρόχειρων γευμάτων (και συγκεκριμένα των σάντουιτς) που είναι ευθύνη του προμηθευτή συνεχίστηκε κανονικά και χθες Τρίτη στο σχολείο.
Εδώ βέβαια υπάρχει μεταξύ άλλων και το ερώτημα του τι πρόκειται να πράξει στην συνέχεια ο Δήμος της Δράμας ο οποίος συμφώνησε με την εταιρεία – προμηθευτή την διάθεση των πρόχειρων γευμάτων στο Μουσικό Σχολείο, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα με την κανονική σίτιση των μαθητών. Για την ακρίβεια τι προβλέπεται στο συμφωνητικό χορήγησης αυτών των γευμάτων και εάν παραβιάζονται ή όχι, τα συμφωνηθέντα.
Το ζήτημα που προέκυψε έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχων πρόβλημα της κανονικής σίτισης των μαθητών το οποίο παραμένει ανεπίλυτο ακόμη. Για το ίδιο θέμα, αυτό δηλαδή της κανονικής σίτισης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Άγγελος Σολάκης εξήγησε δυο ημέρες πριν στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι “Η προσπάθεια του Δήμου Δράμας είναι να δώσει λύση στο πρόβλημα που συνεχίζεται αφού δημιουργήθηκε ακόμη ένα ζήτημα απο πλευράς Επιτρόπου αυτή την φορά, ο οποίος όπως είπε ο κ. Άγγελος Σολάκης, “Κρίνει, λανθασμένα κατά την άποψή μου, ότι δεν έπρεπε να δοθεί το έργο της Σίτισης των μαθητών στην εταιρεία στην οποία κατέληξε ο Δήμος Δράμας μετά τον διαγωνισμό, αλλά σε κάποια άλλη εταιρεία. Εμείς το διαβάσαμε διαφορετικά και σε αυτήν μας την απόφαση λήφθηκε υπόψη και η γνωμοδότηση της Οικονομικής και της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου. Ωστόσο είναι άλλη η άποψη του Επιτρόπου. Ο Δήμος Δράμας στην συνέχεια θα καλέσει έκτακτη Οικονομική Επιτροπή και θα συζητήσει το θέμα προκειμένου να στείλει την απόφαση του Δήμου σε ανώτερο όργανο και συγκεκριμένα στο συμβούλιο διαφορών. Εμείς επιμένουμε ότι έχουμε δίκαιο όπως και η αντιπολίτευση. Θα πιέσουμε και εμείς αλλά πιστεύω και ο επίτροπος για να λυθεί το θέμα που είναι εντελώς διαδικαστικό. Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος Δράμας έχει δίκιο. Νομίζω σε περίπου 15 ημέρες το θέμα θα έχει επιλυθεί…”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!