Στο παρα πέντε για το Συλλαλητήριο

0
2224

Ολοένα και αυξανόμενο είναι το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού δραμινών που θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η Ομάδα Ενεργών Πολιτών, πρόκειται να διαθέσει τρία λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 19 του μηνός από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Παράλληλα λεωφορεία για την μετακίνηση των πολιτών που θέλουν να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο θα ξεκινήσουν τόσο από τον Δήμο Δοξάτου όσο και από τον Δήμο Νευροκοπίου. Όπως έγινε γνωστό χθες από την κυρία Θάλεια Παπαιωάννου από την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Ν. Δράμας για την Μακεδονία, η οποία μίλησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ, έχουν γεμίσει ήδη δυο λεωφορεία και είναι διαθέσιμο και ένα τρίτο με μειωμένο αντίτιμο της τάξης των 10 ευρώ για την μετάβαση στο συλλαλητήριο. Η μειωμένη τιμή των εισιτηρίων οφείλεται σε δραμινούς επιχειρηματίες που έχουν στηρίξει αυτή την προσπάθεια προκειμένου να διευκολυνθεί ο κόσμος που θέλει να συμμετάσχει αλλά δυσκολεύεται λόγω της οικονομικής κρίσης. Όσοι δεν προλάβουν να κλείσουν θέση θα πρέπει να μετακινηθούν είτε με δικά τους μεταφορικά μέσα είτε μέσω του ΚΤΕΛ ή άλλων πρωτοβουλιών.
Για όσους θέλουν να μετακινηθούν από Νευροκόπι έγινε γνωστό χθες ότι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τηλέφωνα. Μάτα: 694 4850775 και Ησαΐας: 6976221292
Λεωφορεία όπως προαναφέρθηκε θα ξεκινήσουν και από τον Δήμο Δοξάτου με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Δ. Δαλακάκη. Οι ενδιαφερόμενοι από το Δοξάτο θα πρέπει να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 693 2048786
Όπως επίσης θα κινηθούν και τα τρία λεωφορεία από την πόλη της Δράμας με πρωτοβουλία της Ομάδας Ενεργών Πολιτών. Για κράτηση από Δράμα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 694 5827051 και 6949339442. Tα λεωφορεία από την πόλη της Δράμας θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα του ερχόμενου Σαββάτου με αφετηρία το άγαλμα της Νίκης. Η ημέρα της αναχώρησης μπορεί να αλλάξει πάντως όπως έγινε γνωστό απο την Ομάδα Ενεργών Πολιτών Ν. Δράμας για την Μακεδονία ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στην Βουλή, με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλα σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα ενημερωθούν έγκαιρα.

Η απόφαση των φορέων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
Υπενθυμίζεται ότι μετά από σύσκεψη αρκετών ωρών οι επίσημοι φορείς που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αργά το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής κατέληξαν σε ομόφωνη απόφαση για την διοργάνωση του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, εν όψει της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Οι εν λόγω φορείς ενεργοποίησαν και πάλι την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας η οποία είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων που προηγήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Σε ανακοίνωση της πάντως η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας σημειώνει τα εξής:
“Οι ογδόντα ένας βρέθηκαν. Τα Σκόπια έριξαν τίτλους τέλους.Η τελευταία πράξη της «συμφωνίας» θα παιχτεί στην Ελλάδα, στη Βουλή των «προθύμων».Τέλος οι προφάσεις, τα αναχώματα και οι διχογνωμίες. Η Ιστορία καταγράφει τους Βουλευτές που βάζουν το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον πάνω από την Πατρίδα μας και τη Δημοκρατία, την οποία έχουν κουρελιάσει προκειμένου να παραδώσουν τα απαράδοτα.Οι Έλληνες δεν παραχωρούμε ούτε γράμμα από το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Ούτε ανεχόμαστε την εκμηδένιση της Δημοκρατίας. Και για το ένα και για το άλλο χύθηκαν ποτάμια αίματος Ελλήνων για να τα έχουμε. Γινόμαστε ένα συμπαγές ανθρώπινο τείχος το οποίο θα εμποδίσει να περάσουν οι εθνοκτόνες αποφάσεις.Δηλώνουμε στους «πρόθυμους»: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Είμαστε απέναντί τους και τους περιμένουμε μέχρι την ύστατη στιγμή να πράξουν ως Έλληνες.Ανασυστήνεται η «Επιτροπή Αγώνα για τη Μακεδονία».
Τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για τη Μακεδονία καθυστέρησαν την παράδοση του ονόματος. Η κυβέρνηση λέει ότι οι Έλληνες έχουν πειστεί για τα οφέλη της «συμφωνίας». Ας τους αποδείξουμε ότι κάνουν ΛΑΘΟΣ. Απευθύνουμε ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ προς ΟΛΟΥΣ του Έλληνες να βρεθούν σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο την ύστατη στιγμή για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα.Είναι ο μόνος δημοκρατικός τρόπος για να μη φέρουν το θέμα για ψήφιση στη Βουλή. Αν το τολμήσουν όμως θα είμαστε και πάλι εκεί.Είμαστε μυριάδες, είμαστε ενωμένοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε το αφεντικό της χώρας και εμείς θα δώσουμε την τελική λύση.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΗΠΑΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!