Στο «παρά πέντε» οι προσλήψεις στις φυλακές

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε χθες ότι έρχεται η προκήρυξη των 258 θέσεων στο νέο Κατάστημα Κράτησης του Νικηφόρου

0
3797

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα Καταστήματα Κράτησης ενισχύονται συνολικά με 639 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων στα Καταστήματα Κράτησης της xώρας. Μάλιστα το Υπουργείο επεσήμανε ότι επιδεικνύεται έτσι εμπράκτως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (αποφ. 16/399 – 17/401/31.1.2019) για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης διακοσίων πενήντα οκτώ (258) υπαλλήλων, στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας και 381, στα λοιπά καταστήματα κράτησης της χώρας. Ειδικότερα προβλέπονται συνολικά οι ακόλουθες θέσεις: 234 Φύλακες, 204 Εξωτερικοί Φρουροί, 28 Ιατροί, 51 Νοσηλευτές, 25 Κοιν. Λειτουργοί, 5 Ψυχολόγοι, 5 Κοινωνιολόγοι, 7 Εγκληματολόγοι, 7 Μηχανικοί, 11 Πληροφορικοί, 53 Διοικητικοί και 9 λοιπών ειδικοτήτων.
Η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει από το Υπουργείο ενώ η προκήρυξη αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ. Με την πλήρη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη.
Υπενθυμίζεται ότι η στελέχωση στο νέο Κατάστημα Κράτησης του Νικηφόρου αφορά 258 μόνιμες προσλήψεις από τις οποίες οι 217 θέσεις αφορούν αποφοίτους Λυκείου.
Οι θέσεις περιγράφονται αναλυτικά στις τρείς κατηγορίες που ακολουθούν:
Κατηγορία ΠΕ
α) Κλάδος ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις: οκτώ (8)
β) Κλάδος ΠΕ Ιατρών, θέσεις: τρεις (3)
γ) Κλάδος ΠΕ Οδοντιάτρων, θέσεις: μία (1)
δ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις: τρεις (3)
ε) Κλάδος ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις: δύο (2)
στ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: δύο (2)
ζ) Κλάδος ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις: τρεις (3)
Κατηγορία ΤΕ
α) Κλάδος ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)
β) Κλάδος ΤΕ Πληροφορικής, θέσεις: μία (1)
γ) Κλάδος ΤΕ Μηχανικών, θέσεις: τρεις (3)
δ) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότηταςΚοινωνικής Εργασίας, θέσεις: τέσσερις (4)
ε) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις: έξι (6)
Κατηγορία ΔΕ
α) Κλάδος ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)
β) Κλάδος ΔΕ Τεχνικού, θέσεις: τέσσερις (4)
γ) Κλάδος ΔΕ Οδηγών, θέσεις: τρεις (3)
δ) Κλάδος ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις: δύο (2)
ε) Κλάδος ΔΕ Φύλαξης, θέσεις: εκατόν τρεις (103)
στ) Κλάδος ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις: ενενήντα οκτώ (98)
Η λειτουργία του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος στο Δήμο Παρανεστίου της πρώην κοινότητας Νικηφόρου Δράμας, δυναμικότητας 400 κρατουμένων, παρέμενε παγωμένη εδώ και αρκετό καιρό, αν και η κατασκευή της, η οποία σε κόστος, ξεπερνά τα 30.000.000 ευρώ, είχε υλοποιηθεί. Πρόσφατα μάλιστα δρομολογήθηκε λύση και στο θέμα της απουσίας εντευκτηρίου των φυλακών το οποίο θα έπρεπε να είχε ήδη κατασκευαστεί. Για το θέμα της λειτουργίας των φυλακών θυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι γνωστές αντιπαραθέσεις μεταξύ των τοπικών εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων με επίρριψη ευθυνών εκατέρωθεν για τις καθυστερήσεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σύλληψη της ιδέας για την ίδρυση της νέας φυλακής ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2004.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ