Στο τελικό στάδιο η διαδικασία για 15 προσλήψεις στον Δήμο Δράμας

0
3021

– Σχεδιασμός για 12 επιπλέον μόνιμες προσλήψεις μέχρι το 2025
– Εγκρίθηκε πριν από μία εβδομάδα η αίτηση του δήμου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα 55-67 του ΟΑΕΔ

Στο τελικό στάδιο είναι η διαδικασία για την πρόσληψη 15 εργαζομένων στον Δήμο Δράμας μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ που απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχάλης Τάσσου.
Η αίτηση του Δήμου Δράμας, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο κ. Τάσσου, εγκρίθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα από τον ΟΑΕΔ. Έτσι, τις επόμενες εβδομάδες θα προχωρήσει και η επόμενη φάση της υλοποίησης του προγράμματος που αφορά στην αποστολή προτάσεων από τον ΟΑΕΔ για τους δικαιούχους που θα καλύψουν τις θέσεις αυτές.
Τον περασμένο Νοέμβριο, από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Δράμας προκειμένου, με την απασχόληση των ατόμων που θα προσληφθούν, να εξυπηρετηθεί συν τοις άλλοις και ο κοινωνικός ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι ΟΤΑ στην αντιμετώπιση της ανεργίας στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η μηνιαία επιδότηση σε ποσοστό 75% και ως 750 ευρώ καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ, ενώ η μηνιαία ίδια συμμετοχή του δήμου θα είναι το υπόλοιπο 25%.
Για το ίδιο θέμα, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλης Τάσσου είχε διευκρινίσει στα «Χ»: «Τα άτομα που θα προσληφθούν, θα εργασθούν για χρονικό διάστημα 1+1 χρόνου και οι προσληφθέντες αυτής της ηλικιακής ομάδας με την πάροδο της διετούς εργασίας τους ίσως να καταφέρουν και να συνταξιοδοτηθούν. Θέλαμε ως Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών να δείξει ο δήμος το κοινωνικό του πρόσωπο, σταθμίζοντας τις ανάγκες και τα οικονομικά δεδομένα του δήμου με τη λειτουργία του προγράμματος».

Ποιες θέσεις απασχόλησης θα δημιουργηθούν στον Δήμο Δράμας
Μέσω του προγράμματος στο οποίο αποφάσισε να ενταχθεί ο Δήμος Δράμας θα δημιουργηθούν οι εξής θέσεις:
-Στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΠΕ Διοικητικών Υπηρεσιών και 1 άτομο του κλάδου ΔΕ Διοικητικών Τηλεφωνητών.
-Στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, 3 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Καθαριότητας – Αποκομιδής.
-Στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Εργατών Πρασίνου ή εργατών γενικά.
-Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, 1 άτομο του κλάδου ΥΕ Ελαιοχρωματιστών και 2 άτομα του κλάδου ΥΕ Οικοδόμων.
-Στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, 2 άτομα του κλάδου ΠΕ Διοικητικών.
-Στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, 2 άτομα του κλάδου ΠΕ Φυλάκων.
Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα, ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών και έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος ενώ δεν έχουν υπερβεί το 67ο έτος της ηλικίας τους, αντίστοιχα κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.

Ο προγραμματισμός προσλήψεων του Δήμου Δράμας για το διάστημα 2022 – 2025
Χθες Τρίτη, συνεδρίασε για δεύτερη φορά, και μάλιστα κατεπειγόντως, σε διάστημα λίγων ημερών η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας, προκειμένου να τροποποιήσει την απόφαση που λήφθηκε στην πρώτη συνεδρίαση, δηλαδή την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Η απόφαση αφορούσε τον πολυετή προγραμματισμό ανθρώπινου δυναμικού, ουσιαστικά, δηλαδή, την πρόταση του δήμου για τις προσλήψεις που επιδιώκει να κάνει από το 2022 έως το 2025. Η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε την τροποποίηση της προηγούμενης απόφασης και την προσθήκη πίνακα συγκεκριμένων ειδικοτήτων που επιδιώκεται να προσληφθούν στο πλαίσιο του πολυετούς προγραμματισμού.

Οι ειδικότητες αυτές καθώς και οι θέσεις που προγραμματίζει ο Δήμος Δράμας είναι οι εξής:

Για το 2022
1 θέση Π.Ε. Οικονομικού Λογιστικού (Λογιστήριο), 1 θέση Π.Ε. Μηχανολόγο Μηχανικό (Τεχν. Υπηρεσία), 1 θέση Π.Ε. Τοπογράφο Μηχανικό ( Δόμηση).

Για το 2023
1 θέση Τ.Ε. Οικονομικού Λογισιτκού (Λογιστήριο), 1 θέση Π.Ε. Δημοτική Αστυνομία, 1 θέση Δ.Ε. Δημοτική Αστυνομία, 1 θέση Π.Ε Αρχιτέκτονα Μηχανικό (Τεχν. Υπηρεσιών).

Για το 2024
καμία πρόσληψη

Για το 2025
θέση Π.Ε. Πολιτικών Μηχανικών (Δόμηση), 1 θέση Π.Ε. Πληροφορικής (Προγραμματισμό), 1 θέση Δ.Ε. Οδηγών (Περ/ντος Πρασίνου), 1 θέση Υ.Ε. Καθαριότητας, 1 θέση Δ.Ε. Διοικητικού Λογιστικού (Λογιστήριο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ