Στο τιμόνι της Επιτροπής Τουρισμού της ΚΕΔΕ ο Χριστόδουλος Μαμσάκος

0
1671

O Δήμαρχος Δράμας στα “Χ”: «θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθω στις ευθύνες τις οποίες έχω αναλάβει»

Τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο επέλεξε το ΔΣ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ως πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης των Δήμων της χώρας όπως έγινε γνωστό μετά την συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης των Δημάρχων.
Ο Δήμαρχος Δράμας έκανε σχετικές δηλώσεις στα “Χ” για τη συγκεκριμένη εξέλιξη: «Είναι μια θέση ευθύνης για την ίδια την πόλη μας αλλά από εκεί και μετά για ολόκληρη την Ελλάδα, γιατί θεωρώ ότι ο τουρισμός είναι η κινητήριος δύναμη στην επιχειρηματικότητα στη χώρα, αν και δυστυχώς λόγω της πανδημίας αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα. Σε συνεργασία και με όλα τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταπεξέλθω στις ευθύνες τις οποίες έχω αναλάβει». Ο Δήμαρχος Δράμας ευχαρίστησε για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του τόσο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ όσο και το ΔΣ του οργάνου που τον επέλεξαν για τα συγκεκριμένα καθήκοντα.
Σημειώνεται ότι τα νέα ονόματα των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αναλαμβάνουν το τιμόνι σε κάθε επιτροπή γνωστοποιήθηκαν αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας εντός της εβδομάδας. Στο πλαίσιο αυτό για την θέση του προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης επελέγη ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο οποίος είναι ο μοναδικός δήμαρχος που κατέχει θέση προέδρου στις επιτροπές της ΚΕΔΕ, χωρίς να είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του οργάνου, κάτι που από πολλούς ερμηνεύεται ως έμπρακτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του από την αυτοδιοικητική κοινότητα της χώρας.

«Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και δεν κρύβεται»
Αξίζει να επισημανθεί ότι σε σχέση με το επίμαχο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από την έναρξη των σχολείων με φόντο την επέλαση του δεύτερου κύματος πανδημίας, η ΚΕΔΕ εξέδωσε την Τετάρτη σχετική ανακοίνωση που αναφέρει ότι:
«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Κυβέρνησης κι αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας σε πρωτόγνωρα και πολύ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, το δύσκολο έργο της διαγωνιστικής διαδικασίας και της σύναψης σύμβασης για την προμήθεια και στη συνέχεια τη διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία, όλων των δήμων της χώρας .
Καλούμαστε σε λιγότερο από 10 μέρες να υλοποιήσουμε μια διαδικασία που όταν υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Κεντρικού Κράτους, χρειάζονται από τρεις ως έξι μήνες.
Αναλάβαμε με υπευθυνότητα να φέρουμε εις πέρας με απόλυτη διαφάνεια μια διαδικασία που δεν ανήκει στις τυπικές μας αρμοδιότητες, γιατί βάζουμε πάνω από όλα την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων των τοπικών μας κοινωνιών.
Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και δεν κρύβεται.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε κανένας Δήμος, όσο απομακρυσμένος κι αν είναι, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός να μη μείνει χωρίς μάσκα προστασίας στο σχολείο του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή τους είναι η κατάλληλη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.
Επισημαίνουμε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών, είτε τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους , οι οποίες δεν μπορεί να αποκλειστούν, καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ