«Στοίχημα» για τη ΔΕΥΑΔ η γεώτρηση του Κορυλόβου

Πεπεισμένοι ότι το έργο θα μειώσει δραστικά το κόστος της επιχείρησης δηλώνουν οι άνθρωποι της

0
1830

Γεωφυσική έρευνα στην περιοχή της δεξαμενής του Κορυλόβου που υδροδοτεί μέσω της βαρύτητας όλο τον Δήμο της Δράμας, πραγματοποίησε η ΔΕΥΑΔ με στόχο να υλοποιήσει στο ίδιο σημείο γεώτρηση που θα φέρνει νερό απευθείας στην δεξαμενή χωρίς το δίκτυο να διανύει την σημερινή απόσταση από το αντλιοστάσιο που βρίσκεται στην οδό Καπνολογικού Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με όσα είπε προχθές, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης, με βάση τα αποτελέσματα της γεωφυσικής έρευνας που έχει η ΔΕΥΑΔ στην διάθεσή της, οι προοπτικές υλοποίησης του εγχειρήματος είναι καλές.
Όπως είπε επίσης αλλά έχει γίνει γνωστό και παλαιότερα μέσα απο το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ, στόχος της συγκεκριμένης γεώτρησης είναι να μεταφέρει το νερό απευθείας στην δεξαμενή του Κορυλόβου και να εξαλείψει το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που δαπανάται σήμερα προκειμένου το νερό να μεταφερθεί στην δεξαμενή από το αντλιοστάσιο μέσω συστάδας μηχανημάτων.
Το ύψος του ποσού που καταβάλλεται στην ΔΕΗ για την μεταφορά του νερού σήμερα στην δεξαμενή είναι 1.480.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Εάν αυτό το ποσό εξοικονομηθεί με την λειτουργία της γεώτρησης, τότε η ΔΕΥΑΔ θα επιτύχει μεγάλη οικονομία στα πάγια έξοδά της και αυτό θα μεταφερθεί και στην μείωση της τιμής του νερού στα τιμολόγια σύμφωνα με όσα είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ.
Η μεταφορά του νερού προς τις εγκαταστάσεις του Κορυλόβου σήμερα επιτυγχάνεται με δύο αντλίες (από το κεντρικό αντλιοστάσιο και από την δεξαμενή φρεατίου) κάτι που σημαίνει ότι αυτό απαιτεί σημαντικό ενεργειακό κόστος το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν λειτουργούσε γεώτρηση δίπλα στην δεξαμενή του Κορυλόβου.
Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν κινείται η Δημοτική επιχείρηση με επόμενο βήμα την πραγματοποίηση δοκιμαστικής γεώτρησης.
Η ΔΕΥΑΔ εξετάζει να πραγματοποιήσει το έργο ακόμη και με ίδιους πόρους, σε περίπτωση που η χρηματοδότηση δεν εξασφαλιστεί προκειμένου να προχωρήσει το έργο αφού θα εξοικονομήσει σημαντικούς πόρους που σήμερα διατίθενται στο ενεργειακό κόστος της Δημοτικής Επιχείρησης. Επιπλέον θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει να αντιστέκεται στις διαδοχικές αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην μετακυλήσει το αυξανόμενο κόστος στον καταναλωτή.
Στην κατεύθυνση αυτή μάλιστα εξετάζονται από την Δημοτική επιχείρηση και άλλες ενέργειες μεταξύ των οποίων η χρήση φωτοβολταϊκών που θα της επιτρέψουν επίσης μείωση των κονδυλίων που διαθέτει για το καταναλωθέν ηλεκτρικό ρεύμα όπως και άλλα μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!