«Στον αέρα» η πρωτοχρονιάτικη έλευση του Άη Βασίλη με αμαξοστοιχία

0
2910

Π. Mακρόπουλος στα «Χ»: «Θα εκδοθεί έγκαιρα ανακοίνωση για το αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση»

«Στον αέρα» είναι η πρωτοβουλία του Συλλόγου Σιδηροδρομικών και Φίλων Σιδηροδρόμου Δράμας “Ο Ήφαιστος” να πραγματοποιήσει φέτος, μετά από μια παύση 8 χρόνων το δρώμενο της έλευσης του Αη Βασίλη με αμαξοστοιχία στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας.
Όπως εξήγησε χθες μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Παναγιώτης Μακρόπουλος, όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μεγάλη προετοιμασία για να πάρει η συγκεκριμένη πρωτοβουλία σάρκα και οστά μετά από τόσα χρόνια, αλλά πλέον αναμένονται νέες διευκρινήσεις για το αν μπορεί τελικά να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία, μετά την ισχύ των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.
«Ήμασταν πανέτοιμοι να υλοποιήσουμε και πάλι την έλευση του Αη Βασίλη με αμαξοστοιχία στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας. Ετοιμάσαμε την αμαξοστοιχία και συνεργαστήκαμε με τον Δήμο Δράμας αλλά δεν γνωρίζουμε πλέον κατά πόσο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί, λόγω των νέων μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας» διευκρίνισε χθες στα «Χ» ο κ. Μακρόπουλος. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι σήμερα, Τρίτη, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον σύλλογο, για τον αν τελικώς θα μπορέσει να γίνει ή όχι η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να γίνει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 12 το μεσημέρι, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας, καθώς θα πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα γονείς και παιδιά που περίμεναν με ανυπομονησία την πραγματοποίηση της εκδήλωσης μετά την πολύχρονη παύση της.
Χάρη στον σύλλογο Σιδηροδρομικών «Ήφαιστος» και τη στήριξη του Δήμου Δράμας, προηγήθηκε μια επίπονη προετοιμασία προκείμενου η ο Άη Βασίλης να φθάσει φέτος στον σταθμό της Δράμας με αμαξοστοιχία για να μοιράσει δώρα, θετική ενέργεια και ευχές για το 2022. Μια δημοφιλής δράση που άρχισε το 1980 και σταμάτησε, λόγω της κρίσης, το 2013, σχεδιάστηκε να επιστρέψει για να χαρίσει χαμόγελα και χαρά και πάλι σε εκατοντάδες μικρούς Δραμινούς, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, μέχρι και χθες Δευτέρα τίποτε δεν θεωρούνταν δεδομένο, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι του Ηφαίστου, αναμένοντας διευκρινίσεις για το αν τελικά θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Τα μέλη του Ηφαίστου, πριν από αρκετές ημέρες ενημέρωσαν τον Δήμαρχο Δράμας, μεταξύ άλλων, ότι 8 χρόνια μετά, επιδιώκουν να αναβιώσουν το δρώμενο της έλευσης του Άη Βασίλη με τρένο στη Δράμα, το οποίο είχε σταματήσει να διεξάγεται το 2013, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών που υπήρξαν στον ελληνικό σιδηρόδρομο αλλά και της συνταξιοδότησης προσωπικού. Ο Δήμος Δράμας δεσεμεύτηκε να βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια, όπως και το έπραξε, παρέχοντας τα δώρα που θα μοιράζει ο Αι Βασίλης και τον στολισμό του χώρου, καθώς το δρώμενο είναι ενταγμένο στη φετινή Ονειρούπολη. Στην αμαξοστοιχία του Άη Βασίλη έχει σχεδιαστεί να δρομολογηθεί μια παλιά ατμομηχανή που βρίσκεται στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Δράμας και βαγόνι του orient express, με τη βοήθεια οχήματος Unimac που θα βρίσκεται στο πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι την πρόθεση του «Ηφαίστου» να αναβιώσει και πάλι το δρώμενο είχε ανακοινώσει από πέρσι σε δηλώσεις του στα «Χ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Σιδηροδρομικών λέγοντας ότι «Θα ξαναφέρουμε τον Άγιο Βασίλη, τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών, στη Δράμα, με τρένο. Να ξανακούσουμε τις χαρούμενες φωνές, να δούμε πάλι εκείνο το υπέροχο χαμόγελο των εκατοντάδων παιδιών και τα σπινθηροβόλα μάτια τους στραμμένα στο τρένο».
Πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για την υλοποίηση ή μη της δημοφιλούς εκδήλωσης που περίμεναν αδημονώντας μέχρι και χθες μικροί και μεγάλοι φίλοι του σιδηροδρόμου, αλλά κυρίως τα παιδιά. Το πιθανότερο, όπως είπε στα «Χ» ο πρόεδρος του «Ηφαίστου», είναι ότι σήμερα θα εκδοθεί σαφής ανακοίνωση για το αν τελικώς θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ