Στους τρεις ασφαλέστερους νομούς στη Β. Ελλάδα η Δράμα

0
8314

Είναι ανάμεσα στους τρεις νομούς με τη μικρότερη υγειονομική επιβάρυνση σε Μακεδονία και Θράκη.
Μία επιπλέον ώρα λειτουργίας κέρδισαν από χθες τα καταστήματα εστίασης στη Δράμα.

Στους τρεις ασφαλέστερους νομούς σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων covid-19 από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα σε ολόκληρη την Βόρειο Ελλάδα κατατάσσεται ο Νομός Δράμας μετά τους Νομούς Φλώρινας, Γρεβενών. Η διαπίστωση προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του imedd.org που δείχνει σε πραγματικό χρόνο τον αριθμό των κρουσμάτων και θανάτων από covid-19 στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το iMEdD είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2018 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αποστολή του είναι η προαγωγή και ενίσχυση της διαφάνειας, της εγκυρότητας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία. Το iMEdD Lab διαθέτει μια νέα διαδραστική εφαρμογή που ανανεώνεται ημερησίως με σκοπό την ενημέρωση της ελληνικής δημοσιογραφικής κοινότητας και κάθε ενδιαφερόμενου για την εξάπλωση του Covid-19 στην Ελλάδα και στον κόσμο, με τη χρήση ενός απλού, εύχρηστου εργαλείου στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση https://lab.imedd.org/covid19.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία που διατίθενται το iMEdD, ο Νομός Δράμας έχει τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ των νομών των Περιφερειών Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης έχει τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων μετά τους Νομούς Γρεβενών, Φλώρινας και Άρτας σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα κρούσματα με covid -19 που καταγράφηκαν στη Δράμα από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα είναι 57. Συγκριτικά αξίζει να αναφερθεί ότι στο ίδιο διάστημα στον Νομό Καβάλας καταγράφηκαν 133 κρούσματα, στον Νομό Ροδόπης 61 κρούσματα, στον Νομό Ξάνθης 366 κρούσματα και στον Νομό Έβρου 154 κρούσματα.
Σε ότι αφορά τους θανάτους από covid-19 σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Νομό Δράμας σημειώθηκε 1 θάνατος, στον Νομό Ροδόπης σημειώθηκαν 2 θάνατοι, στον Νομό Καβάλας 3 θάνατοι, στον Νομό Έβρου 16 θάνατοι και στον Νομό Ξάνθης 13 θάνατοι.
Σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, η Δράμα κατατάσσεται στο επίπεδο 1, δηλαδή στις περιοχές με τα λιγότερα περιοριστικά μέτρα, ενώ από χθες ισχύει και η επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης κατά μία ώρα, δηλαδή μέχρι τις 1 το βράδυ.
Μέχρι στιγμής ο Νομός φαίνεται να έχει αντέξει στην επέλαση της πανδημίας εμφανίζοντας μικρό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων λόγω covid, σε σχέση με άλλες περιοχές. Ωστόσο οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στις επιχειρήσεις, ειδικά στις επιχειρήσεις εστίασης είναι εμφανείς.
Πάγιο αίτημα των επαγγελματιών της εστίασης στη Δράμα, από την έναρξη επιβολής μειωμένου ωραρίου λειτουργίας μέχρι και σήμερα ήταν η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας και μετά τις 12 το βράδυ, τουλάχιστον κατά μία ώρα. Οι ίδιοι θεωρούσαν ότι ο περιορισμός του ωραρίου στα καταστήματα εστίασης (στο Νομό Δράμας) δεν ήταν δικαιολογημένος με βάση το χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο που καταγραφόταν στην περιοχή.
Μιλώντας στα “Χ” χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Δράμας κ. Γιώργος Χατζηπαντελής δήλωσε: «Τελικώς η επιδίωξη των επαγγελματιών εστίασης επιτεύχθηκε. Λόγω του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής μας από χθες, Τρίτη, ισχύει η απελευθέρωση μιας ακόμη ώρας για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης, τα οποία μπορούν να κλείνουν στις 1 μετά τα μεσάνυκτα αντί για τις 12. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τους επιχειρηματίες εστίασης, καθώς μπορεί να γίνει πλέον πιο άνετα η εξυπηρέτηση των πελατών, παρότι ισχύει ο περιορισμός των 6 ατόμων ανά τραπέζι, πράγμα που δυσκολεύει την διαχείριση στις μεγάλες παρέες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ