Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες με αφορμή την ανακοίνωση των φετινών βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

0
2303

Ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος
«Συγχαίρω θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων του Δήμου Δράμας, αλλά και όλης της χώρας, που κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά λόγω κορονοϊού.
Τους εύχομαι ολόψυχα να έχουν καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
Επίσης, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους γονείς, αλλά και στους εκπαιδευτικούς για τη συνεχή και αμέριστη υποστήριξη τους συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία των παιδιών μας.
Στους μαθητές που δεν τα κατάφεραν σε αυτή τη δοκιμασία, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν μια ευκαιρία για το μέλλον, αλλά όχι τη μοναδική. Η ζωή επιφυλάσσει δοκιμασίες, χαρές και εκπλήξεις, οι ευκαιρίες στη ζωή είναι πάντα μπροστά μας, να συνεχίσετε να στοχεύετε ψηλά, να κυνηγάτε τα όνειρά σας με όρεξη και με πείσμα.
Το μέλλον ανήκει σ’ εσάς, τα παιδιά μας.
Κατακτήστε το και κάντε τον κόσμο καλύτερο».

Κωνσταντίνος Μπαντίκος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας – Θράκης
«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ο Περιφερειακός Διευθυντής Κωνσταντίνος Μπαντίκος, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια σε όλους, όσους έκαναν τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Ειδικά, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που οι συνθήκες ήταν ιδιόμορφες και πρωτόγνωρες, όλοι- υποψήφιοι, εκπαιδευτικοί και γονείς – συνέβαλαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά, ανταποκρινόμενοι με υπευθυνότητα και σύνεση.
Πολλοί έπαινοι αξίζουν, γενικά, σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι οποίοι προσπάθησαν, αγωνίστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό».

Κωνσταντίνος Μπλούχος, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μας κάνει όλους μας συμμέτοχους στη χαρά της επιτυχίας των παιδιών μας και μας θυμίζει ότι κάθε επιτυχία για να είναι ολοκληρωμένη πρέπει να συνοδεύεται από πίστη στη ζωή και συνάμα διάθεση αγώνα και προσφοράς προς κάθε συνάνθρωπο.
Τα συγχαρητήρια στα παιδιά μας που αγωνίστηκαν και πέτυχαν τους στόχους τους είναι θερμά και εγκάρδια. Όνειρα και σχέδια ζωής, μπαίνουν πλέον σε ένα κανάλι γνώσης, μελέτης και σπουδαστικού παιδέματος.
Θα ήταν πολύ άδικο να λησμονήσουμε σήμερα τα παιδιά μας που προσπάθησαν χωρίς να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως και τα παιδιά μας που συνειδητά ή όχι έβαλαν άλλους στόχους και άλλες προτεραιότητες για το μέλλον τους. Ας παλέψουν… Σύντομα θα δουν τα όνειρά τους να εκπληρώνονται.
Επιθυμώ επίσης να συγχαρώ και να πω ένα θερμό καλωσόρισμα σε κάθε φοιτήτρια και φοιτητή που θα διαβεί το κατώφλι των τμημάτων ΑΕΙ «Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος» και «Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας», της ζεστόκαρδης πόλης μας, που ξέρει να αγκαλιάζει και να αγαπά.
Σε όλους τους μαθητές μας εύχομαι να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να καλλιεργούν τη γνώση, να δείχνουν αγάπη και να σέβονται τον κόπο και την προσπάθεια του συνανθρώπου.
Σήμερα, θεωρώ χρέος μου να στραφώ με θερμά λόγια ευχαριστίας και προς τους εκπαιδευτικούς της Δράμας, είτε δραστηριοποιούνται στο δημόσιο σχολείο, είτε στο ιδιωτικό φροντιστήριο, οι οποίοι με συνεχή προσπάθεια, αντιμετωπίζοντας πολλές και σημαντικές δυσχέρειες –ειδικά κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά- διαπλάθουν τα παιδιά μας, προετοιμάζοντάς τα υπομονετικά για τη ζωή που ανοίγεται δύσκολη αλλά και όμορφη μπροστά τους.Καλό δρόμο παιδιά….»

Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
«Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δίνοντας τον δικό τους προσωπικό αγώνα και μάλιστα κατά από τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι με την πανδημία του κορωνοϊού.
Για όσες και όσους κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή, τους εύχομαι να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους και να πετύχουν τους σκοπούς τους. Αλλα και όσοι δεν τα κατάφεραν φέτος, δεν πρέπει να απελπίζονται. Οι εξετάσεις αυτές ήταν ένας σταθμός όχι το τέρμα της διαδρομής τους. Αποτελούν μια από τις αφετηρίες της ζωής, που ανοίγεται τώρα μπροστά τους.
Καλή σταδιοδρομία, καλή πορεία σε όλους».

Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κινήματος Αλλαγής
«Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον δικό τους σπουδαίο αγώνα κάτω από την πολύ δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.
Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Η εκπλήρωση των ονείρων σας είναι ένα μακρύ πανέμορφο προσωπικό ταξίδι. Σήμερα μόλις ξεκινά. Να είναι ασφαλές, συναρπαστικό και να χαρείτε τη μοναδική αυτή διαδρομή!
Για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν θα ήθελα να τους θυμίσω ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια και μόνο στιγμή της 12ετούς σχολικής σας πορείας. Η ζωή ανοίγεται διάπλατα μπροστά σας και σας προσφέρει άπειρες ενδιαφέρουσες επιλογές. Αξιοποιήστε τες!
Τέλος, είναι αξιοσημείωτο ότι με 10.000 μόρια επιτυγχάνεται είσοδος στα ΑΕΙ και παράλληλα μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των μαθητών με υψηλές βαθμολογίες και αυτών με τις χαμηλότερες. Το εκπαιδευτικό μοντέλο της χώρας χρήζει άμεσης και ουσιαστικής μεταρρύθμισης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ