Συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές που θα τα χρειαστούν τον Σεπτέμβριο

0
5863

Σε εξέλιξη αυτή την περίοδο η δράση του Τοίχου της Καλοσύνης, με τίτλο: «Από παιδί σε παιδί»

Για τρίτη χρονιά φέτος ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα διοργανώνει τη δράση «Από παιδί σε παιδί». Μέχρι τις 31 Αυγούστου συγκεντρώνει μεταχειρισμένες σχολικές τσάντες για παιδιά όλων των ηλικιών αρκεί να είναι καθαρές και σε καλή κατάσταση, όπως και άλλα σχολικά είδη καινούργια, για μαθητές που τα έχουν ανάγκη.
Όπως δήλωσαν χθες στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” εθελοντές του Τοίχου της Καλοσύνης, καλό θα ήταν τα σχολικά είδη να συνοδεύονται και από ένα μήνυμα αγάπης που χαροποιεί ιδιαίτερα τα παιδιά – αποδέκτες των δωρεών. Ο Τοίχος της Καλοσύνης στη Δράμα συνεργάζεται για την υλοποίηση αυτής της δράσης, όχι μόνο με τις κοινωνικές υπηρεσίες του νομού αλλά και με τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Πρόκειται για μια δράση που ενδυναμώνει και αναδεικνύει αξίες που έχουν άμεση σχέση με τις έννοιες του εθελοντισμού, της ανταλλακτικής οικονομίας και της περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένης συμπεριφοράς.
Ο μαθητής ή η μαθήτρια που έχει τη διάθεση να προσφέρει κάποια τσάντα μπορεί αν θέλει να προσθέσει επιπλέον σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, χάρακες, ξύστρες κ.ά. μαζί με ένα μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα την παραλάβει. Στη συνέχεια, με τη συναίνεση και την επίβλεψη των γονέων και των κηδεμόνων μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με το σωματείο «Ο τοίχος της καλοσύνης» στα τηλέφωνα 6945233637 και 6981322003 όπως και μέσω e-mail στη διεύθυνση thewallofkindnesdrama@gmail.com για να ολοκληρωθεί η δωρεά και η παράδοση των υλικών.
Με δεδομένα τα προληπτικά μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή της εξάπλωσης και μετάδοσης της λοίμωξης Covid-19, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας με τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου «Ο Τοίχος της καλοσύνης», αποφάσισε την αποφυγή συναντήσεων μεταξύ των εθελοντών, των εκπαιδευτικών, των μαθητών και του προσωπικού των σχολείων στα σχολικά συγκροτήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών, ώστε κανείς να μην εκθέτει την υγεία του σε κίνδυνο. Η παραλαβή των δωρεών και προσφορών θα γίνεται μεμονωμένα και κατά περίπτωση από τον δωρητή και τους γονείς του σε κάποιον εθελοντή τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.
Αφού ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα ακολουθήσει η ταξινόμησή τους από τους εθελοντές και με τη συνεργασία των Κοινωνικών Υπηρεσιών των δήμων της Δράμας θα διανεμηθούν εγκαίρως πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη.
Σημειώνεται επίσης ότι ο Τοίχος της Καλοσύνης δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στη δράση και σε εθελοντές από όλη την Ελλάδα με αποστολή μέσω ταχυμεταφορών ή ΚΤΕΛ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here