Συμβάσεις και με ιδιωτικά συνεργεία για την αποκομιδή στον Δήμο Δοξάτου

0
19010

– Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η παράδοση των δύο υπαρχόντων απορριμματοφόρων, μετά τη συντήρησή τους
– Αθ. Μπερμπερίδης στα «Χ»: «Θα παραλάβουμε δύο νέα οχήματα για να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην αποκομιδή»

Σε συμβάσεις με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Δοξάτου, προκειμένου να αμβλύνει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην αποκομιδή των απορριμμάτων, εξαιτίας προβλημάτων στα απορριμματοφόρα που διαθέτει, όπως δήλωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δοξάτου, κ. Αθανάσιος Μπερμπερίδης.
Λόγω των προβλημάτων στα οχήματα αποκομιδής του Δήμου Δοξάτου, παρουσιάστηκαν προβλήματα με συγκέντρωση απορριμμάτων, ιδιαίτερα σε ορισμένα σημεία του Δήμου Δοξάτου, όπως στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και των Κυργίων. Προκειμένου, μάλιστα, να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, ο Δήμος Δοξάτου προχώρησε σε διαδημοτική συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, με σκοπό να του διατεθεί όχημα της Υπηρεσίας Καθαριότητας για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν.
Ο κ. Μπερμπερίδης είπε επίσης ότι δημιουργήθηκαν κάποια θέματα με τις συμβάσεις που αφορούν τα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, καθώς μετά τον διαγωνισμό υπήρξαν ενστάσεις, η εξέταση των οποίων ολοκληρώθηκε πριν από 1 μήνα περίπου. Πρόσθεσε ακόμα: «Πλέον μπήκαμε στη διαδικασία να συνάψουμε συμβάσεις με ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. Τα οχήματα αποκομιδής που έχει ο Δήμος Δοξάτου υφίστανται συντήρηση. Όμως θα παραλάβουμε και δύο νέα οχήματα, για να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα που παρουσιάζεται στην αποκομιδή. Το πρώτο θα χρηματοδοτηθεί μέσω δωρεάς του TAP και το δεύτερο μέσω προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, προχωρήσαμε σε προγραμματική σύμβαση, μέσω της οποίας μας διατέθηκε απορριμματοφόρο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες που δημιουργήθηκαν».
Πάντως, σε σχέση με την έλλειψη απορριμματοφόρων και τον ισχυρισμό του πρώην Δημάρχου κ. Δαλακάκη ότι έφερε στον δήμο τρία απορριμματοφόρα, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δοξάτου σημείωσε: «To ένα το προμηθεύτηκε μεταχειρισμένο και βγάζει συνεχώς προβλήματα. Ένα δεύτερο διατέθηκε στη ΔΙΑΑΜΑΘ για ανακύκλωση. Αυτά είναι τα οχήματα. Αυτά τα μέσα δεν επαρκούν με τίποτα για να καλυφθούν οι ανάγκες αποκομιδής. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρία απορριμματοφόρα σε λειτουργία για να λειτουργήσει ομαλά η αποκομιδή».
Μέχρι να λυθούν τα προβλήματα αυτά, γίνεται προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι δυσχέρειες που δημιουργήθηκαν σε περιοχές όπως ο Άγιος Αθανάσιος, είπε ο κ. Μπερμπερίδης, εξηγώντας όμως ότι το πρόβλημα αυτό θα προκύψει και πάλι, μέχρι να υπάρξει ολοκληρωμένη λύση. Πάντως, τα δύο οχήματα αποκομιδής του Δήμου Δοξάτου θα παραδοθούν και πάλι σε χρήση μετά τη συντήρηση εντός της εβδομάδας. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στον τομέα της αποκομιδής παρατηρείται κάθε φορά που βγαίνουν εκτός λειτουργίας τα απορριμματοφόρα στον Δήμο Δοξάτου λόγω βλάβης, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος.
Σημείωσε δε ότι το πρόβλημα αυτό θα επανεμφανίζεται μέχρι να παραλάβει ο Δήμος Δοξάτου τα νέα απορριμματοφόρα και εξήγησε ότι το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην αποκομιδή αφορά περισσότερο τη Δημοτική Ενότητα Δοξάτου, τα Κύργια, το Κεφαλάρι και τον Άγιο Αθανάσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ