Συναντήσεις είχε ο Δημήτρης Κυριαζίδης στην Αθήνα για τα θέματα που αφορούν τον Νομό Δράμας

0
2720

Συναντήσεις είχε ο Δημήτρης Κυριαζίδης στην Αθήνα για τα θέματα που αφορούν τον Νομό της Δράμας. Σχετικά με τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ο Δημήτρης Κυριαζίδης, τ. Βουλευτής Δράμας δήλωσε: «Ύστερα από όχληση φορέων του Νομού (υπηρεσιακών-επαγγελματικών) ανταποκρινόμενος σε σχετικά αιτήματα – εύλογες ανησυχίες τους, αναφορικά με τον επαγγελματικό τους χώρο, πραγματοποίησα μια σειρά επαφών, με τα καθ΄ ύλη αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, για τις συναντήσεις που έγιναν:
1. Με το “κλείσιμο” του τελωνείου Δράμας, ως εύλογα δημιουργήθηκε ανησυχία, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα, ο αρμόδιος Υφυπουργός ανέφερε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα.
2. Ως είναι γνωστό λόγω της πανδημίας και των καιρικών φαινομένων, επλήγησαν επαγγελματικοί – επιχειρηματικοί κλάδοι, όπως είναι και ο αγροτικός. Έτσι από πλευράς της Κυβέρνησης υπήρξαν παρεμβάσεις οικονομικής ενίσχυσης σε διάφορες περιοχές της χώρας (π.χ. Πελοποννήσου, Θεσσαλίας κ.α.). Για τους λόγους αυτούς θα υπάρξουν οικονομικές ενισχύσεις, το ύψος των οποίων δεν καθορίστηκε ακόμα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής μας (π.χ. πατατοπαραγωγούς κ.α.) ως μου ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός.
3. Κάθε χρόνο για τις δοκιμαζόμενες καιρικά περιοχές της χώρας μας (π.χ. Κ. Νευροκόπι κ.α.) χορηγούνται ποσότητες καυσόξυλων, ύστερα από έγκριση σχετικής πίστωσης. Για το όλο θέμα, προς διευκόλυνση και οικονομική ενίσχυση των κατοίκων των περιοχών αυτών της χώρας μας, η Κυβέρνηση μελετά, ως δημοσιοποιήθηκε από το περασμένο καλοκαίρι, τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, δηλαδή, ως χορηγείται επίδομα θέρμανσης πετρελαίου στους κατοίκους όλων των περιοχών της χώρας να χορηγείται και επίδομα θέρμανσης καυσόξυλων, ως μου διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος.
Τέλος οφείλω να επισημάνω τη λυπηρή – καπηλευτική τακτική δήθεν “ υπηρετούντων” τον τόπο που για να καλύψουν την ανεπάρκεια και ανικανότητά τους, προσπαθούν να οικειοποιηθούν θετικά μέτρα της Κυβέρνησης που αφορούν γενικά ή Περιφερειακά την Ελληνική κοινωνία.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ