Συνάντηση εργασίας επιχειρήσεων κλάδου αγροδιατροφής

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

0
2910

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στη Δράμα, η συνάντηση εργασίας για την έκδοση Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων του κλάδου της Αγροδιατροφής, στα πλαίσια υλοποίησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.
Η συνάντηση εργασίας ουσιαστικά αφορούσε διαβούλευση επί του σχεδίου της πρόσκλησης για την υποβολή καινοτόμων προτάσεων επιχειρήσεων του κλάδου της Αγροτοδιατροφής και οργανώθηκε από την ΕΥΔ ΕΠ ΠΑΜΘ & το Επιμελητήριο Δράμας.
Συμμετείχαν πολλές επιχειρήσεις από την Δράμα & την Καβάλα, καθώς επίσης ερευνητικά ινστιτούτα & πανεπιστημιακά ιδρύματα της περιφέρειας ΑΜ-Θ. Χαιρετισμό απεύθυναν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης και Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, οι οποίοι τόνισαν την άριστη συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και τόνισαν την χρησιμότητα αυτών των πρωτοβουλιών που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και ειδικότερα του σημαντικού κλάδου της αγροτοδιατροφής.

Η εισήγηση ξεκίνησε από τον Π. Μπότσαρη Καθηγητή ΔΠΘ & Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας ΑΜ-Θ και ακολούθησαν οι εισηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Συγκεκριμένα ο κ. Β. Πιτσινίγκος παρουσίασε τις Κατευθύνσεις της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), ο κ. Π. Κουδουμάκης τα Βασικά Χαρακτηριστικά Πρόσκλησης Υποβολής Επενδυτικών Σχεδίων Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων του Κλάδου Αγροδιατροφής, ο κ. Ι. Κεσανλής τα Κριτήρια Επιλογής Επενδυτικών Σχεδίων και Διαδικασία Υποβολής Επενδυτικών Σχεδίων, ο κ. Σ. Λαρίσης τις Επισημάνσεις & τα ευρήματα αξιολογήσεων προηγούμενων προσκλήσεων. Τοποθετήσεις και παρουσιάσεις έγιναν από καθηγητές του ΔΠΘ και του ΤΕΙ ΑΜ-Θ, καθώς και από εκπροσώπους ερευνητικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Η διαβούλευση ήταν ιδιαίτερα επιτυχής, όπου καταγράφηκαν και όλες οι παρατηρήσεις των παρευρισκόμενων επιχειρήσεων και φορέων, ώστε να ενσωματωθούν στο σχέδιο της πρόσκλησης που αναμένεται τον μήνα Μάιο για να ξεκινήσουν οι υποβολές των καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων του κλάδου Αγροτοδιατροφής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ