Συνάντηση του Προεδρείου της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας με τον Δημήτρη Παπαδημούλη

0
1331

Με τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Δράμας κ.κ. Όθωνα Μουρμούρη και Μιχαήλ Δρουγούτη συναντήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Δράμα όπου συμμετείχε -ως κεντρικός ομιλητής- σε πολιτική εκδήλωση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, όπως το σχέδιο νόμου για τις ρυθμίσεις οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα. Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας κ. Όθων Μουρμούρης επισήμανε ως προς τις ρυθμίσεις οφειλών ότι «είναι μία θετική εξέλιξη αλλά ο επανυπολογισμός και η ρύθμιση πρέπει να είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Οφείλει η Κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα επανυπολογισμού της οφειλής, χωρίς αυτό να συνδυαστεί με τη ρύθμιση. Και αυτό γιατί πραγματικά μπορεί ένα μέρος των οφειλετών να αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ρύθμιση. Με απλά λόγια, θα πρέπει να γίνει επανυπολογισμός για όλους και όσοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Και επίσης το γεγονός ότι αν κάποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ρύθμιση δεν επανέρχεται στον επανυπολογισμό». Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ως προς αυτό ότι θα το δουν και θα το εξετάσουν ως θέμα.
Ακόμη συζητήθηκε και το θέμα των κονδυλίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της προσπάθειας κάποιων – υψηλών βιομηχανικά- χωρών να μειωθεί το κονδύλι που δίνεται για την ΚΑΠ, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να δοθεί σε άλλους τομείς (όπως στην έρευνα κλπ). Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας «ο πρωτογενής τομέας είναι πολύ σημαντικός για την χώρα μας και η μείωση των κονδυλίων θα αποφέρει λιγότερα εισοδήματα και γενικότερα δεν θα ωφελήσει την χώρα μας και άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι προσπαθούν ώστε να μην υπάρξει μείωση των κονδυλίων στην ΚΑΠ και ότι «αυτό πρέπει να πράξουν και όλοι οι μελλοντικοί εκπρόσωποι στο Ευρωπαϊκό Κουνοβούλιο».
Γενικότερα, πραγματοποιήθηκε μία εποικοδομητική συζήτηση σε θετικό κλίμα και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και απαντήσεις σε πολλά θέματα που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ