Συνέχεια στο πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας για τις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Παρανεστίου

0
3665

Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Εκτιμώ ότι ο νέος κύκλος του προγράμματος SMARTMED θα ξεκινήσει και πάλι τον Ιούνιο και θα διαρκέσει μέχρι τέλος της χρονιάς»

Εκ νέου θα εφαρμοστεί από τον Δήμο Παρανεστίου το πρόγραμμα SMARTMED, μέσω του προγράμματος Interreg, προκειμένου να συνεχιστεί η παροχή ιατρικής φροντίδας σε κατοίκους απομακρυσμένων χωριών με ιατρικούς επισκέπτες, γενικούς ιατρούς, παθολόγους, καρδιολόγους και νοσηλευτές.
Όπως εξήγησε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε πρώτη φάση, ωστόσο, λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν υλοποιήθηκε όπως θα ήθελε ο Δήμος Παρανεστίου, καθώς εμφανίστηκαν αναπόφευκτες δυσχέρειες στις συναντήσεις με τους κατοίκους του Δήμου Παρανεστίου.
«Το έργο της δεύτερης φάσης του προγράμματος ιατρικής φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές του δήμου μας πλέον έχει βγει σε διαγωνισμό και έχει ήδη αναδειχθεί ανάδοχος εταιρεία η οποία θα το υλοποιήσει. Εκτιμώ ότι η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα διαρκέσει μέχρι τέλος της χρονιάς» εξήγησε ο κ. Καγιάογλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει πολύ σημαντική στόχευση που δεν είναι άλλη από την παροχή ιατρικής φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα γίνονται επισκέψεις από ιατρούς σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Παρανεστίου. Οι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα διαθέτουν όλο τον φορητό εξοπλισμό (υπερήχους, καρδιογράφους κλπ.) που απαιτείται για τις ιατρικές εξετάσεις και θα επισκέπτονται τους κατοίκους κατόπιν ραντεβού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιήθηκε εντός του 2020 για πρώτη φορά στον Δήμο Παρανεστίου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg και, πέραν των άλλων, περιλάμβανε την προμήθεια ενός κατάλληλου οχήματος τύπου βαν για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προγράμματος και τη μεταφορά των γιατρών.
Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία που σχετίζεται με την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας και συγκεκριμένα την παροχή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε μία περιοχή όπου τα προβλήματα των υπηρεσιών υγείας είναι ήδη καταγεγραμμένα και αφορούν ελλείψεις οι
οποίες δυσχεραίνουν την πλήρη πρόσβαση των κατοίκων σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του ΕΣΥ.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του έργου «Smart Medicine» και διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020.
Η πρώτη φάση του προγράμματος είχε αρχική διάρκεια επτά μηνών, ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Δήμος Παρανεστίου ζήτησε να εφαρμοστεί και δεύτερη φάση του προγράμματος που, όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ