Συνεχής χιονόπτωση χθες στα ορεινά

0
1774

Ακινητοποιήθηκαν δυο νταλίκες στον Γρανίτη.
Έκλεισε το μεσημέρι ο δρόμος για το χιονοδρομικό.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας στην ΕΟ Δράμας – Νευροκοπίου και στην διαδρομή Λιβαδερού – Σιδηρονέρου λόγω κακοκαιρίας.

Συνεχής ήταν η χιονόπτωση που επικρατούσε τουλάχιστον μέχρι χθες το μεσημέρι στα ορεινά της Δράμας αλλά και σε κοντινή απόσταση από την πόλη, στην ορεινή περιοχή μεταξύ Ξηροποτάμου και Μοναστηρακίου.

Από τις αστυνομικές αρχές τέθηκαν σε ισχύ μέτρα ασφαλείας στο οδικό δίκτυο και ανακοινώθηκαν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να αποφευχθούν τα προβλήματα ειδικά με τα βαρέα οχήματα. Οι περισσότεροι δρόμοι ήταν ανοικτοί. Ωστόσο ήταν κλειστός το μεσημέρι, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ο δρόμος που οδηγεί προς το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Ο δρόμος αναμενόταν να ανοίξει αργότερα στην διάρκεια της ημέρας με ευθύνη του αναδόχου που ανέλαβε την φετινή λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάντως, με βάση τη χιόνωση που σημειώθηκε όχι μόνο χθες αλλά και τις προηγούμενες ημέρες είναι πολύ πιθανόν να λειτουργήσουν και οι πίστες του χιονοδρομικού κέντρου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, για πρώτη φορά κατά την φετινή περίοδο.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, το μεσημέρι της Τετάρτης, δυο μεγάλες νταλίκες ακινητοποιήθηκαν προσωρινά λόγω της κακοκαιρίας στην περιοχή του Γρανίτη χωρίς όμως να υπάρξει κάτι σοβαρότερο.
Η Αστυνομική Υπηρεσία με ανακοίνωσή της απαγόρευσε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα λόγω της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων καθώς και την κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν έφεραν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνταν στην Εθνική Οδό Δράμας – Εξοχής από το 17ο χιλιόμετρο και συγκεκριμένα απο την διασταύρωση των Κοκκινογείων) έως το 53ο χιλιόμετρο δηλαδή το Τελωνείο Εξοχής. Επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Δράμας- Σιδηρονέρου από το 21ο χιλιόμετρο στην περιοχή του Λιβαδερού έως το 42ο χιλιόμετρο στο Σιδηρόνερο. Οι περιορισμοί αυτοί θα αρθούν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες με νεότερη ανακοίνωση προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Πυκνή ήταν η χιονόπτωση από χθες το πρωί και εντός του Λεκανοπεδίου Κάτω Νευροκοπίου, με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ωστόσο όπως εξήγησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κυριακίδης στα ΧΡΟΝΙΚΑ δεν υπήρξαν προβλήματα και οι δρόμοι στο επαρχιακό δίκτυο του Λεκανοπεδίου ήταν ανοικτοί. Ο Δήμος είχε μεριμνήσει για την ρίψη αλατιού στο οδόστρωμα ενώ προέβη και σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για να διασφαλίσει την ασφάλεια των μετακινήσεων. Τα σχολεία στο Λεκανοπέδιο Νευροκοπίου λειτούργησαν χθες κανονικά.
Χιονόπτωση σημειώθηκε και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παρανεστίου όπου δεν αναφέρθηκαν επίσης κάποια ιδιαίτερα προβλήματα. Η κατάσταση γενικότερα πάντως δεν φάνηκε να εμπνέει ανησυχία στους ορεινούς δήμους του Νομού Δράμας αφού οι μετεωρολογικές προβλέψεις διέβλεπαν βελτίωση των καιρικών συνθηκών για σήμερα Πέμπτη.
Προβλήματα από την συνεχή βροχόπτωση που επικρατούσε από το πρωί δεν δημιουργήθηκαν στην πόλη της Δράμας τουλάχιστον σε ότι αφορά το αποχετευτικό δίκτυο, καθώς σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΔ είχαν προηγηθεί κανονικά οι καθαρισμοί φρεατίων με πιο πρόσφατους στις οδούς Μακεδονίας, Γαληνού, Ηπείρου, Βασιλέως Ηρακλείου και στην περιοχή της οδού Ιουστινιανού. Επίσης δεν υπήρξαν προβλήματα από φερτές ύλες στις δυο χαμηλές γέφυρες που βρίσκονται πέριξ της πόλης, δηλαδή στην γέφυρα που οδηγεί από την περιοχή των λαχανόκηπων προς το Αρκαδικό και στην γέφυρα που βρίσκεται πίσω από τα Lidl και οδηγεί προς τον οικισμό του Πανοράματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!