Συνεχίζονται μέχρι τέλη Αυγούστου οι εγγραφές για το VFT Παρανεστίου

0
846

Φέτος οι αγώνες θα γίνουν μια εβδομάδα αργότερα λόγω των εκλογών, λέει στα «Χ» ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων κ. Δ. Γεωργίου


 

Συνεχίζονται μέχρι τέλος Αυγούστου οι εγγραφές των αθλητών που θέλουν να συμμετάσχουν στους φετινούς Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που θα διεξαχθούν στις 20 Οκτωβρίου. Οι εγγραφές άνοιξαν στις 15 Ιουνίου και είναι νωρίς για σχηματιστεί εικόνα για το ενδιαφέρον που υπάρχει για συμμετοχή στους φετινούς αγώνες. Οι περισσότεροι κάνουν εγγραφή προς το τέλος της προθεσμίας σημειώνει μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο τεχνικός διευθυντής των αγώνων, κ. Δημήτρης Γεωργίου.
Ο ίδιος είπε ότι η προετοιμασία βρίσκεται σε επίπεδο σχεδιασμού. «Ακόμη δεν μπήκαμε στα μονοπάτια γιατί φέτος οι αγώνες θα γίνουν μια εβδομάδα αργότερα λόγω των εκλογών. Η προεργασία στα μονοπάτια θα γίνει προς το τέλος του Αυγούστου. Όσον αφορά τον σχεδιασμό περιλαμβάνει τις ίδιες δράσεις με την περσινή διοργάνωση» τονίζει. Όσον αφορά τις επί μέρους δράσεις έχουν εγκριθεί ήδη τόσο από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και τη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης. Η φετινή διοργάνωση είναι συνολικού προϋπολογισμού 51.800 ευρώ, από τα οποία 9.500 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια ΑΜΘ.
Η φετινή 16η διοργάνωση, περιλαμβάνει ορεινές διαδρομές των Αγώνων Βουνού του Παρθένου Δάσους Παρανεστίου (Virgin Forest Trail – V.F.T.). Στους αγώνες θα υπάρχουν 13 σταθμοί τροφοδοσίας και 21 σημεία ελέγχου κατά μήκος των 162 χιλιομέτρων της διαδρομής. Θα υπάρχουν τρεις διαπιστευμένες διασωστικές ομάδες από Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη καθώς και επιφυλακή ειδικών τμημάτων της Π.Υ. Δράμας και της Π.Υ. της Π.Α.Μ.Θ., για την αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων. Θα υπάρχει παρουσία ιατρικού προσωπικού και φυσικοθεραπευτών (σχεδόν σε όλους τους σταθμούς) αλλά και ασφάλιση αθλητών και εθελοντών. Υπήρξε πρόβλεψη για λήψη όλων των προβλεπόμενων αδειών (Δασαρχείο, ΣΕΓΑΣ, ΕΛΑΣ κ.ά.). και απαγόρευσης κυνηγιού το τριήμερο των αγώνων. Στο πλαίσιο των αγώνων θα γίνει καθαρισμός και διακριτή σήμανση των μονοπατιών, τοποθέτηση ειδικής κεραίας για την εξυπηρέτηση της ασύρματης επικοινωνίας των εθελοντών και θα γίνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός των αγώνων είναι η ευαισθητοποίηση, αθλητών, συνοδών, θεατών, και εθελοντών, στην προστασία του περιβάλλοντος, η «ανακάλυψη» των ορίων των αθλητών, η παροχή προτύπων σε παιδικές ηλικίες και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους. Επίσης η παροχή ευκαιριών σ’ όλους τους εμπλεκόμενους να γνωρίσουν την «Παρανέστια Γη», η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, και της παροχής ίσων ευκαιριών σε άτομα που παρουσιάζουν ειδικές ικανότητες, όπως επίσης και η τουριστική προβολή τής περιοχής.
Eκτός όμως από την καθαρά αθλητική τους φύση οι Αγώνες Βουνού Παρθένου Δάσους (VFT) ανταποκρίνoνται και στην κοινωνική, εκπαιδευτική και πολιτιστική αποστολή του αθλητισμού. Οι αγώνες του VFT στηρίζονται κατά βάση στον εθελοντισμό. Περισσότεροι από 400 συμπολίτες μας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρουν κάθε χρόνο τις ειδικές τους υπηρεσίες στη διοργάνωση για την προετοιμασία, την ασφάλεια, την τροφοδοσία, την εμψύχωση των αθλητών, κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!