Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις και τα έργα της ΔΕΥΑΔ

Νέα προβλήματα καθίζησης και στον Ξηροπόταμο

0
2414

Σε αποκατάσταση του οδοστρώματος στον ασφαλτικό τάπητα στο βόρειο μέρος της πλατείας Ελευθερίας προχώρησε χθες το πρωί ο Δήμος Δράμας μετά την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης που έγιναν στο ίδιο σημείο τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστούν βλάβες που προκλήθηκαν σε παλιούς αγωγούς από την έντονη κακοκαιρία και τον μεγάλο όγκο όμβριων υδάτων.

Παράλληλα χθες προχώρησε η αποκατάσταση του οδοστρώματος από τις εκσκαφές που έγιναν προκειμένου να υλοποιηθούν έργα με ανάλογο αντικείμενο (καθιζήσεις οδοστρώματος και αποκατάσταση αγωγών αποχέτευσης) στην διαστάυρωση των οδών Βενιζέλου και Αγίου Χρυσοστόμου.
Την ίδια ώρα προχωρούν από την ΔΕΥΑΔ τα έργα του νέου δικτύου ύδρευσης στην αρχή της οδού Βενιζέλου. Τα συγκεκριμένα έργα γίνονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του ΒΑΑ στο πλαίσιο του οποίου έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα αποχέτευσης στον χώρο παρέμβασης. Τα έργα ύδρευσης που γίνονται επι της 19ης Μαΐου, στο πλαίσιο του ΒΑΑ θα συνεχιστούν και το επόμενο δίμηνο. Μετά το πέρας των έργων της ΔΕΥΑΔ και με χρονικό ορίζοντα έναρξης το φθινόπωρο θα αρχίσουν και εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού απο την ΔΕΗ στην περιοχή παρέμβασης του ΒΑΑ.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι προχώρησαν τα έργα αποκατάστασης των αγωγών αποχέτευσης και της καθίζησης του οδοστρώματος ενώ ολοκληρώθηκε και η τελική ασφαλτόστρωση στην οδό Καραισκάκη, δίπλα στην πιάτσα των ΤΑΧΙ.
Επόμενη σοβαρή παρέμβαση αποκατάστασης των ζημιών από καθιζήσεις του οδοστρώματος θα γίνει πολύ πιθανό σήμερα στον Ξηροπόταμο και συγκεκριμένα στην περιοχή της πλατείας του Ξηροποτάμου όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας.
Οι εκτεταμένες και συνεχείς παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων από την κακοκαιρία πάντως εμφανίζουν ένα ακόμη ζήτημα αυτό των πολύ παλιών αποχετευτικών δικτύων στην Δράμα που σε μεγάλο βαθμό είναι αχαρτογράφητα με αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις να γίνονται αφού εμφανιστούν προβλήματα όπως αυτό που προέκυψε με την πρόσφατη κακοκαιρία.
Εντωμεταξύ όπως έγινε γνωστό χθες, αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας- στάσης και στάθμευσης στην οδό Αγ. Βαρβάρας (αριθμ.10-12), για σήμερα Τρίτη 09-07-2019 κατά τις ώρες 09:00΄ έως 13:00΄, λόγω αποκατάστασης βλάβης στον αγωγό ύδρευσης-αποχέτευσης. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σύμφωνα με τη σήμανση που θα τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, με την συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας Δράμας για την διασφάλιση της ομαλής – ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!