Συνεχίζονται οι διακρίσεις στη Φυσική για τα φροντιστήρια «Ηράκλειτος» της Δράμας

1
6014
Οι Δραμπίδης Αθανασιος, Μιχαηλίδης Γαβριήλ και Στοϊμένου Ευαγγελία-Σοφία που πήραν το 3ο βραβείο στην κατηγορία των Λυκείων

Ήταν το μοναδικό φροντιστήριο που συμμετείχε και βραβεύτηκε πανελλαδικά στον διαγωνισμό «Θέλουμε Πειράματα» της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών


Σημαντικές διακρίσεις είχαν τα παιδιά των φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «Ηράκλειτος» από τη Δράμα και στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικής με τίτλο: «Θέλουμε Πειράματα» που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Φέτος τα φροντιστήρια «Ηράκλειτος» πήρανε 2 από τα 9 βραβεία που δόθηκαν πανελλαδικά, ενώ και πέρσι βραβεύτηκαν 13 μαθητές τους.
Μέσα από αυτό τον διαγωνισμό η Ένωση Ελλήνων Φυσικών κάθε χρόνο σκοπεύει να αναδείξει τις πειραματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολικά εργαστήρια. Να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να εντάξουν το πείραμα στην εκπαιδευτική διαδικασία και να δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά και να αναπτύξουν δεξιότητες πειραματισμού, παρουσίασης και επικοινωνίας.
Όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η κα Γεωργία Βαγγέλη, υπεύθυνη των φροντιστηρίων «Ηράκλειτος», τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν πριν 15 περίπου ημέρες. Τα φροντιστήρια «Ηράκλειτος» ήταν τα μοναδικά σε πανελλαδικό επίπεδο που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό, αφού οι περισσότερες από τις υπόλοιπες συμμετοχές αφορούσαν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ή δημόσια σχολεία. Τα παιδιά του φροντιστηρίου βραβεύτηκαν για δεύτερη χρονιά.
«Κάναμε κάποιες ομάδες μαθητών, αλλά είχαμε και μια ατομική συμμετοχή για το Γυμνάσιο. Είχαμε τρεις διαφορετικές συμμετοχές στα Λύκεια, από τις οποίες πήραμε το τρίτο πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό των πειραμάτων. Για εμάς ήταν πολύ ευχάριστο που τα παιδιά θέλανε να συμμετάσχουν για δεύτερη χρονιά. Η διαδικασία να στήσουμε ένα πείραμα και να ανταμειφθεί ο κόπος των παιδιών ήταν ένα πολύ ωραίο συναίσθημα για αυτά. Όλο αυτό παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί είναι μια εξωσχολική δραστηριότητα. Τα παιδιά έρχονται στον ελεύθερό τους χρόνο. Δεν είναι ώρα μαθήματος. Ούτε και εμείς πληρωνόμαστε για αυτό. Είναι κάτι το οποίο γίνεται ουσιαστικά εθελοντικά και το κάνουμε γιατί βλέπουμε έχουν όρεξη να ασχοληθούν με την επιστήμη, εκτός των στενών ορίων που αναγκαστικά υπάρχουν μέσα σε ένα μάθημα. Η βράβευση ήταν πολύ σημαντική αλλά και η διαδικασία να γυρίσουμε από ένα τρίλεπτο βίντεο για κάθε πείραμα ήταν πολύ διασκεδαστική. Είναι ευχάριστο για εμάς ότι πολλά παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο, παρά το γεγονός ότι η Φυσική δεν είναι ένα εύκολο μάθημα. Προσωπικά χαίρομαι που από πέρυσι που βραβευτήκαν τα παιδιά μέχρι και φέτος αυξήθηκαν οι συμμετοχές. Να φανταστείτε ότι κάθε ίδρυμα στέλνει συνήθως από μια συμμετοχή. Εμείς σε δυο συνεχόμενες χρονιές στείλαμε από τέσσερις. Κάναμε προμήθεια του εξοπλισμού, εργαστήκαμε πολύ για τα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο να μπει η βιωματική μάθηση στην εκπαίδευση» σημειώνει η κα Γεωργία Βαγγέλη.
Σημειώνεται ότι η επιτροπή κρίσης του διαγωνισμού αποτελείται από πανεπιστημιακούς, σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους ΕΚΦΕ και εκπαιδευτικούς Β/μιας εκπαίδευσης. Κάθε πείραμα κρίνεται από την θεωρητική τεκμηρίωση, την μεθοδολογία, την πρωτοτυπία, την παρουσίαση. Τα καλύτερα πειράματα βραβεύονται από την ΕΕΦ, συμπεριλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της, με το όνομα του σχολείου και των μαθητών. Επίσης, κάποια από τα πειράματα παρουσιάζονται από τις ομάδες σε εκδηλώσεις της ΕΕΦ σε όλη τη χώρα.

Ο Βαγγέλης Καζαντζίδης των φροντιστηρίων Ηράκλειτος που πήρε το βραβείο ατομικής συμμετοχής στην κατηγορία των Γυμνασίων

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ