Συνεργασία Δήμου Παρανεστίου και ΔΕΥΑΔ για την μεταφορά των λυμάτων της Αδριανής

0
1534

Εγκρίθηκε από τον Δήμο Παρανεστίου η νέα προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και της ΔΕΥΑΔ, για την ωρίμανση και υλοποίηση του έργου «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου αποχέτευσης για τη μεταφορά των λυμάτων του Οικισμού Αδριανής του Δήμου Παρανεστίου στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Χωριστής η οποία ανήκει στο Δήμο Δράμας.

Προκειμένου να δοθούν λύσεις για την επεξεργασία λυμάτων της κοινότητας Αδριανής ο Δήμος Παρανεστίου αποφάσισε να επικοινωνήσει με την ΔΕΥΑΔ ώστε να δρομολογηθεί συνεργασία για την υλοποίηση του εξωτερικού δικτύου της Αδριανής.
Από την πλευρά της ΔΕΥΑΔ αξιολογήθηκε ότι η συνεργασία αυτή θα πρέπει να προχωρήσει διότι με το έργο που δρομολογείται θα πάψουν να υφίστανται σημαντικά προβλήματα στη περιοχή πολύ περισσότερο επειδή και ο Δήμος Παρανεστίου δε διαθέτει το ανάλογο προσωπικό το οποίο απαιτείται για την μελέτη αλλά και την υλοποίηση του έργου.
Η ΔΕΥΑΔ, μελέτησε τη χάραξη του αγωγού σύνδεσης του υπάρχοντος αποχετευτικού δικτύου του Οικισμού με τη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Χωριστής του Δήμου Δράμας, επίσης μελέτησε την εγκατάσταση αντλιοστασίου λυμάτων και την αναβάθμιση της ΕΕΛ.
Μελετήθηκε, κατ’ αρχήν, η δυνατότητα σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Οικισμού της Αδριανής με τη νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της Χωριστής, καθώς επίσης υποβλήθηκε από τη ΔΕΥΑΔ στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η μελέτη τροποποίησης της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της ΕΕΛ Χωριστής με σκοπό να μπορεί να εξυπηρετήσει και την επεξεργασία της εισερχόμενης ποσότητας λυμάτων που θα μεταφέρονται στην ΕΕΛ από την Αδριανή.
Το έργο της κατασκευής της ΕΕΛ Χωριστής υποβλήθηκε για χρηματοδότηση σε πρόσκληση του ΥΜΕΠΕΡΡΑ και εντάχθηκε επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη».
Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου της Αδριανής είναι η αναβάθμιση των υποδομών της ΕΕΛ Χωριστής Δήμου Δράμας, ώστε η γραμμή επεξεργασίας να ενισχυθεί για να μπορεί να διαχειριστεί η μονάδα την εκτιμώμενη ποσότητα λυμάτων της Τοπικής Κοινότητας Αδριανής. Επίσης με τη μελέτη της αναβάθμισης, θα πρέπει να εκπονηθεί και η μελέτη του αγωγού σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της Αδριανής με την ΕΕΛ Χωριστής Δήμου Δράμας. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να εκπονηθεί νέα μελέτη τροποποίησης των Περιβαλλοντικών Όρων της ΕΕΛ που θα αδειοδοτεί περιβαλλοντικά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων και τα απαραίτητα υπόλοιπα έργα σύνδεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!