Συνθήκες καύσωνα από την Πέμπτη αναμένονται στην πόλη της Δράμας

0
529

Άλμα στις μέγιστες θερμοκρασίες περιμένουμε από σήμερα Τετάρτη


Άλμα θα κάνει από σήμερα Τετάρτη ο υδράργυρος στην πόλη της Δράμας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και από τους 34ο χθες, η μέγιστη θερμοκρασία θα εκτοξευτεί στους 38ο Κελσίου, ενώ μέχρι την Παρασκευή εκτιμάται ότι θα φθάσει κοντά στους 41ο Κελσίου. Τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή αναμένεται να είναι υψηλή και η δραστηριότητα των κουνουπιών τις βραδινές ώρες.
Για σήμερα Τετάρτη αναμένεται η θερμοκρασία να κυμανθεί από 20 έως 37ο Κελσίου. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 2 Μποφόρ. Το ποσοστό υγρασίας δεν θα ξεπεράσει το 62% τα ξημερώματα.
Αύριο Πέμπτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 μέχρι 39ο Κελσίου με κύριο χαρακτηριστικό την ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 3 Μποφόρ, ενώ το ποσοστό υγρασίας θα φθάσει μέχρι 64% τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.
Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 μέχρι 41ο Κελσίου με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την ηλιοφάνεια κατά τις ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 3 Μποφόρ και το ποσοστό υγρασίας θα φθάσει μέχρι 61%.
Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 μέχρι 40 βαθμούς Κελσίου με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την λιακάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως 3 Μποφόρ και η υγρασία δεν θα ξεπεράσει το 60% τα ξημερώματα.
Την Κυριακή αναμένεται μικρότερη διακύμανση της θερμοκρασίας και συγκεκριμένα από 25 μέχρι 37ο Κελσίου. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι και πάλι η λιακάδα και άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ και τα ποσοστά υγρασίας θα φθάσουν μέχρι 69% τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πιο ήπια η άνοδος της θερμοκρασίας στο Νευροκόπι
Πιο ήπια αναμένεται να είναι η θερμοκρασία στο Νευροκόπι κατά το ίδιο διάστημα, αφού δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 35 – 36ο Κελσίου τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή. Αντίθετα στο Παρανέστι ειδικά το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου η μέγιστη θερμοκρασία θα πλησιάσει πιθανόν τους 40ο Κελσίου.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας τις ημέρες αυτές είναι ενδεδειγμένη η παραμονή σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός. Όπως και η αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!